Mmmmmm... langstekt kylling! |
Glem alt det der. Prøv i stedet å langsteke kyllingen, det er null jobb og jeg lover deg at du aldri, aldri vil se deg tilbake. Du trenger strengt tatt bare en stor økologisk kylling, en gryte eller dyp form, salt og pepper og en ovn. Også må du ha god tid før maten må være ferdig, men du trenger ikke foreta deg særlig mye.
Slik gjør du:
Sett ovnen på 125 grader. Klipp opp kyllingpakken, og la kyllingen gli ned i gryta. Pensle med litt olivenolje, salte og pepre, snu den med et par gafler, og gjenta prosedyren på andre siden.Her kan du selvsagt legge til ulike kombinasjoner av krydder. Cumin, oregano og paprikapulver gir tacosmak. Knuste korianderfrø, cuminfrø og gurkemeie gir indiske toner, og begge disse er velprøvde kombinasjoner jeg alltid vender tilbake til.
Gnidd inn med salt, pepper, paprika og cumin |
Sett gryta i ovnen uten lokk, og la den stå der i 6 timer. Dette passer til en kylling på nesten 3 kilo. En kylling på ca. 2-2,5 vil trenge omtrent 4-5 timer. Hvis du vet at din ovn er veldig varm, må du redusere steketiden eller temperaturen så den ikke tørrsteker. Hvordan vite når den er ferdig? Når skinnet er sprøtt og lårbeinet løsner fra kyllingen når du drar litt i det, er den klar. Da er kyllingen mør og saftig. Nedi gryta er det masse deilig sjy som du kan bruke som saus.
Jeg setter gjerne en slik kylling i ovnen og drar på søndagstur. Noen vil kanskje si det er uansvarlig å gå fra ovnen? Belønningen er å komme hjem til fantastisk lukt og nesten ferdig middag. Da er det bare å koke ris og hive en pose edamame i mikroen, så er middagen klar.
Tips: Restene etter middagen kan du bruke til å lage gulrotcurry, tikka masala, påleggsalat eller ha det i en salat til lunsj.
Beina kan du koke kraft på, og lage suppe. Vipps, så har du spist flere måltider som en greve og reddet verden bittelitt samtidig.
Tips: Restene etter middagen kan du bruke til å lage gulrotcurry, tikka masala, påleggsalat eller ha det i en salat til lunsj.
Beina kan du koke kraft på, og lage suppe. Vipps, så har du spist flere måltider som en greve og reddet verden bittelitt samtidig.
Hvorfor må kyllingen være økologisk. Jeg får inntrykk av at det er viktigere enn salt og krydder!
ReplyDeleteIntereesting read
ReplyDelete