![]() |
Den finnes også i grønn variant og i sterk variant - same,same, but different! |
Selv om jeg har stor betalingsvilje for bra mat, syntes jeg først at den var litt dyr. Og det syntes jeg helt til jeg en gang prøvde å lage ajvar selv. Det gikk med to auberginer og fire paprika og sikkert to timer til å grille grønnsaker, fjerne skinn og tilberede, og jeg satt igjen med omtrent et slikt glass med ajvar, og skjønte plutselig hvilken fantastisk deal dette egentlig er.
Så jeg spiser store mengder ajvar hver dag og går ikke lei. Lurer du på hva du kan bruke den til? Jeg lurer på hva man ikke kan bruke den til. Her er mine beste tips.
- Prøv et tykt lag på skiva med surdeigsbrød og med speilegg oppå.
- Bruk ajvar som tilbehør til langstekt kylling
- Koljekaker med ajvar og basilikum må bare prøves, og ble også svært godt mottatt hos den yngre, kresne garde
- Servér ajvar, hummus og surdeigsbrød til ovnsbakte grønnsaker (squash, paprika og aubergine) og poteter og gled deg over hvor fantastisk tilfredsstillende et skikkelig veggismåltid kan være
- Blander du ajvar med rømme, får du en mild og god dip til grønnsaker
PS - dette er ikke betalt reklame. Når matprodusenter tar seg bryet med å lage noe som er ordentlig bra, reklamerer jeg gjerne gratis!
Hvor kjøper du den? Jeg får ikke tak i denne lenger og savner den sårt..
ReplyDeleteJeg kjøper den i ulike grønnsaksbutikker. Sagene torg, f.eks. De har den også på Strømstad mat. Spør gjerne din lokale grønnsaksbutikk om å ta den inn.
DeleteDenne finnes på Fersken, en liten lokal butikk på Fornebu! Verdens beste aivar
ReplyDelete