Hvordan spise godt og redde både verden og seg selv i samme slengen? Vel, det var kanskje å love litt mye - men denne pizzaen krysser av for både bærekraftig, sunt, lav FODMAP og veldig godt, og da er det lett å la seg rive med. Seriøst - hvorfor har jeg ikke gjort dette før? Jeg har nok hatt en oppfatning om at pizza _må_ ha ost på seg for å smake godt, men det stemmer altså ikke. Denne pizzaen har bunn av speltsurdeig for å passe inn i et lav FODMAP kosthold, men har du funnet denne siden fordi du bare lette et vegansk pizza-alternativ, kan den altså fint lages med vanlig bunn. Men - da blir den ikke så sunn.
Les mer om surdeigens ernæringsmessige fortreffeligheter her.
Slik lager du vegansk pizza med surdeigsbunn av spelt.
Oppskrift på pizzabunn finner du her
Oppskrift på pizzasaus finner du her
Sett ovnen på 250 grader. Kjevle ut den ferdig hevede pizzadeigen på en smurt non-stick stekeplate. Stryk på et lag med tomatsaus. Legg på dine favorittgrønnsaker i et tynt lag. Ha på godt med oregano, og drypp over litt
hvitløksolje. Stek høyt i ovnen i ca 10 minutter. Dryss på litt maldonsalt, og fersk basilikum hvis du har.
 |
Squash er godt, men bruk tynne skiver, for de avgir mye vann. Vi vil ikke ha soggy pizza! |
 |
Etter 10 minutter i ovnen er bunnen sprø, og grønnsakene passe stekt. |
Comments
Post a Comment