Ble så ivrig etter å ta bilde at jeg glemte å ta på egg.. |
Kedgeree med Sørøst-asiatisk vri
400-500 gram laksefilét
5 dl vann
2,5 dl basmatiris (bare fordi den er så mye bedre..)
1/4 sellerirot, finhakket
2 egg
Ca 1 ss tørkede limeblader
2 ss smør
2 ss hvitløksolje
1 ts cumin
1/2 ts korianderfrø
1 ts gurkemeie
Thai fiskesaus
Saften og skallet av 1 økologisk lime (bruk bare saften om du ikke finner øko-lime)
Frisk koriander til pynt
Sett ovnen på 200 grader. Legg laksefiletene i en form, hell over vannet og limebladene. Dekk til med aluminiumsfolie, og sett inn i ovnen i ca 15-20 minutter, til det ikke er noen rå partier igjen på fisken. Hell kraften fra formen over i en skål (Ikke kast!), og legg folien tilbake over fisken for å holde den varm. Nå smelter du smøret på middels varme i en kjele. Ha i hvitløksoljen, og sellerirot. La dette frese uten å brunes i noen minutter, mens du rører av og til. Tilsett krydder, og ris. La risen frese litt før du tilsetter kraften. La det koke opp, skru ned varmen og la stå i ca 15 minutter. I mellomtiden hardkoker du 2 egg. Når risen er ferdig, rører du forsiktig inn limesaft, limeskall, og 2-4 ss fiskesaus - smak deg frem. Del opp fisken i store flak, og vend forsiktig inn i risen. Servér med båter av egg og frisk koriander (du som er genetisk betinget til ikke å like koriander, kan selvsagt bruke persille i stedet). For spicy variant, kjør på med chili.
Åååånå ble jeg glad :-) Jeg laget denne retten for leeenge siden, og er sååå enig - det ER comfortfood. Nå ville jeg lage den igjen, og kunne selvf ikke huske hvor jeg fant den sist - trodde det var i lowFODMAP-gruppen sine filer, men der fant jeg den ikke. Heldigvis husket jeg at det var du som hadde lagt den ut, og da kom jeg inn på denne fantastiske bloggen. Den skal brukes! Hilsen Anne Mette
ReplyDeleteHe,he. Så hyggelig. Ja, dette er skikkelig snadder!
ReplyDeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeletecespeop_ki Thomas Newman programs
ReplyDeletesoftware
maesuncopa