Vietnam-namnam i en bolle. Her med kjøtt fra oksehaler. |
Pho er egentlig navnet på risnudlene som er oppi suppa. Hvis du sverger til lav-karbo kan du bruke japanske Shirataki nudler i stedet, noe som har blitt en "hype" i USA siden de visstnok ikke skal inneholde noen kalorier. De kaller dem mirakelnudler, som om det å spise mat uten næringsinnhold er det beste som kan skje? De er laget av vann og en vannløselig fiber fra Konnyaku rot, smaker veldig lite, men har en fin konsistens, og passer ypperlig til Pho. Du finner dem i innvandrerbutikker med mat fra Sørøst-Asia.
Til suppekraften:
1,2 liter kraft, terning er ok.
1 løk i skiver
1 hvitløk i tynne skiver
10 tynne skiver av en ingefærrot
1 ts cuminfrø
1 ts korianderfrø
2 nellikspiker
1 stjerneanis
2 kardemommebelger, gi dem en god klem med skaftet på en kniv så de sprekker litt
1/2 kanelstang
2-3 ts sukker
1-2 ss thailandsk fiskesaus
Bruk en type kraft som matcher kjøttet du skal bruke, evt. kan du alltid bruke grønnsaksbuljong. Ha løk, hvitløk, ingefær og krydder i en kjele sammen med buljongen og kok opp. La småkoke i 10 minutter. Smak til med sukker og fiskesaus. Det skal smake aromatisk, og både av salt og søtt. Sil kraften og hold den rykende varm.
Til suppa:
Nudler; hvis du bruker risnudler (tynne risvervicelli) må du koke disse på forhånd, shiratakinudler er klare til bruk.
Ca 200 gram finskåret (ferdig varmebehandlet) kjøtt av kylling, okse, svin, and eller en god håndfull scampi.
2 vårløk, i tynne ringer
En god neve frisk koriander, grovhakket
En god neve frisk thaibasilikum, grovhakket (gjør hele susen, men kan sløyfes om du ikke får tak i)
1 chili i tynne ringer
1 pose bønnespirer
Lime i båter
Her er en med kylling. Det er alltid bankers.. |
Hei! Har du prøvd spirer fra superspirer.no? Kjøpes på f.eks meny.
ReplyDeleteHei. Takk for tipset, det skal sjekkes ut!
ReplyDelete