Denne fantastiske "pesto"sausen har jeg fullt og helt hentet herfra, og selv om den gjør underverker i for eksempel en gulrot- eller blomkålsuppe, er det ingen grunn til å stoppe der. Denne har blitt et fast tilbehør i mitt kjøleskap, og jeg spiser den på alt mulig. På knekkebrød, i omelett, på all slags fisk og kjøtt, varm eller kald. Der vanlig pesto krever mer jobb og flere ingredienser, kan du her komme unna med bare to. Pass på å kjøpe bacon av høy kvalitet, jeg anbefaler Grilstad eller Bjerke. De fleste andre jukser og tilsetter karrageenan, et fortykningsmiddel som trekker til seg vann, det danner en slags gelé, og gjør at produsenten kan selge denne geléen til baconpris. Juks og bedrag, altså. Sausen kan varieres etter hva du har og hva du skal bruke den til. Du kan ha i litt sitron, du kan tilsette kraft hvis du vil gjøre den mer flytende (passer bra til fisk), og det finnes uante muligheter for å leke med krydder her.
Spinat og bacon "pesto"
1 stor pose spinat (minst 250 gram, gjerne mer)
1 pakke bacon (ca 100 gram)
Kutt baconet i små biter og stek i panne på middels varme til det begynner å bli sprøtt. Sett til side. Ha spinaten i pannen, og rør rundt til den "klapper sammen". Ha både spinat og bacon over i en kjøkkenmaskin, kjør til du får en jevn masse som ligner på pesto.
This looks delicious! Will definitely make it this week :)
ReplyDelete