' |
Cullen skink
500 gram røkt kolje i skiver
1/2 sellerirot i terninger
2 løk i tynne båter
1 stor fennikel i biter
1 blomkål
1 boks kokosmelk (ikke light)
1 fedd hvitløk, i tynne skiver
2 laurbærblader
Frisk persille og dill
Nymalt sort pepper
Ha fisken i en kjele sammen med laurbærbladene, hell på kokosmelken og 8 dl vann og varm opp til det nesten koker. Skru ned varmen. La fisken trekke i ca 10 minutter. I en annen kjele koker du blomkålen i litt vann til den er helt myk. Hell av vannet og kjør med stavmikser (eller i kjøkkenmaskin) til det er en helt jevn puré. Dette skal være jevning. Ta fisken opp og legg på en tallerken til avkjøling. Sil kraften (kokosmelkvannet) og ha tilbake i kjelen. Tilsett sellerirot, løk, fennikel, kok opp og la småkoke i 10 minutter. I mellom tiden renser du fisken. Ha fisken i suppa sammen med blomkålpureén, smak til med (godt med) nykvernet pepper og servér med rikelig med persille og dill.
Comments
Post a Comment