Strimlet gulrot, hvitkål og rødkål med masser av nøtter og frø |
Denne salaten har ingen "vanlig" grønn salat i seg, men det trenger den heller ikke. Her er det finstrimlet kål og gulrot revet på julienne-jern som gir utrolig digg og tilfredsstillende knas. Jeg har alltid kål og gulrot i kjølekapet - billig, godt og holdbart. Men husk at oppskrifter er veiledende, og prøv deg gjerne frem med andre grønnsaker.
Du trenger: (2 store porsjoner)
1/4 grønn hodekål kuttet i tynne, tynne skiver (god kniv er alfa-omega)
1/4 rødkål i tynne strimler
2 gulrøtter, skrelt og revet på juliennejern (rivjern går også, men blir mer "soggy")
Ca. 1 dl ristede nøtter og frø, f.eks:
1/2 dl ristede hasselnøtter og 1/2 dl ristede gresskarkjerner
(De fleste nøtter (ikke valnøtter) og frø kan ristes i ovnen på 150 grader, følg med på når de begynner å dufte og blir gyldne,ca. 15 til 30 minutter, avhengig av type)
Ost; parmesan, vellagret jarlsberg, blåmugg eller chevre; revet eller i biter
Til slutt trenger du generøst med dressing. Min balsamico vinagrette med sennep og lønnesirup slår aldri feil! Og har du nøtter, frø og dressing ferdig, bruker du seriøst lite tid på dette. Og du - lag litt ekstra og putt i en boks til lunsjen i morgen, da blir du så fornøyd med deg selv!
Uhm det høres veldig bra ut! Jeg skal prøve det i morgen, så vi får en god start på den første uken med jobb igjen etter ferien.
ReplyDelete