Fast utenpå og flytende inni - mmmmmmm! |
Dette trenger du: (12 små sjokoladefondanter):
125 gram smør
100 gram sukker
150 gram 70 % mørk sjokolade
4 egg
80 gram siktet speltmel
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Smelt smøret og sjokoladen på svak varme, og rør inn sukkeret. Ta kjelen av platen, tilsett melet og bland godt. Pass på at blandingen ikke er veldig varm nå (du skal kunne holde på kjelens utside uten å brenne deg), og rør inn ett og ett egg. Ikke fortvil om røren blir kornete halvveis, når alle eggene er rørt inn er den glatt og fin. Fordél røren i 12 små muffinsformer i et muffinsbrett. Så langt, veldig enkelt. Det som ikke er fullt så enkelt, er stekingen. Hvis de steker for lenge, er de ingen sjokoladefondanter lenger. Da er de sjokolademuffins, og det finnes verre ting enn det. Vi steker disse i 12 minutter, og vår ovn er ikke veldig varm. Hvis du vet at ovnen din er varm, må du redusere steketiden. Det du må ser etter er om overflaten har stivnet, for det betyr at det er et stivnet lag rundt, og flytende inni - akkurat slik den skal være. Sett de nystekte fondantene opp-ned på en tallerken, da skal den skli ut av formen. Servér med is eller krem, eller bærcoulis (som egentlig bare er et fancy navn for rørte bær med litt melis i). Portvin eller espresso er digg å drikke til.
Fyll formene nesten fulle |
Etter 12 minutter har de stivnet rundt, men er flytende inni |
Denne prøven var ikke helt ferdig, men ble gladelig fortært som den var! |
Comments
Post a Comment