Jeg er en stor fan av mektige, smakfulle tomatsupper. De smaker alltid like godt og kan varieres i det uendelige. Med god, hjemmelaget lav FODMAP tomatsaus på lur er suppemåltidet bare minutter unna. Men her forleden fikk jeg en lys idé som tok suppe til et nytt nivå. For jeg bruker jo både rotgrønnsaker og tomater i standardsuppa jeg lager hele tiden, jeg har to knallgode oppskrifter på henholdsvis ovnsbakte cherrytomater og rotgrønnsaker. Mon tro om de kunne kombineres i en übersuppe? Oh, je!
Dette er ikke en suppe du slenger sammen i full fart etter en lang arbeidsdag. Den krever planlegging og forberedelser, og du må begynne kvelden før. Belønningen er en suppe det kommer til å gå gjetord om, og som kan overbevise enhver person som er skeptisk til vegetarmat som fullverdig middag.
Du trenger:
Ca. 500 gram søte cherrytomater
Ca. 1 gulrot, 1/4 sellerirot, en liten pastinakk og en persillerot (trekk fra og legg til som du vil)
Ca. 6-8 dl god hønse- eller kyllingkraft (terning er også innafor)
Salt, pepper, friske urter, parmesan, god olivenolje og ellers hva du liker å pimpe en tomatsuppe med.
Slik gjør du:
Kvelden før må du lage ovnsbakte cherrytomater. Del cherrytomatene i to, pensle med olje, og krydre med salt, pepper og masse timian og/eller oregano. Sett inn i kald ovn, og sett ovnen på 250 grader. Når ovnen er varm, skrur du av, og lar tomatene stå over natten. På morgenen legger du tomatene i en boks med lokk og setter dem i kjøleskapet til du skal lage suppe.
Lag ovnsbakte rotgrønnsaker ved å skrelle og kutte gulrot, sellerirot, pastinakk og persillerot i staver, vende dem i olivenolje, pepper og salt, og bake dem på 200 grader til de begynner å bli gyldne, men ikke sprø.
Ovnsbakte cherytomater |
Ovnsbakte rotgrønnsaker |
Kan enkelt lages i vegansk versjon ved å bruke grønnsakskraft og droppe parmesan.
Comments
Post a Comment