"Cowboyfrokost" på min måte |
Mere blod, mere blod! |
Etter endel googling fant jeg ingen passende oppskrifter. Så jeg tok utgangspunkt i denne, la til litt og trakk fra litt, og lot det stå til. Vanligvis krever det endel forsøk å komme i land på denne måten, men idag hadde jeg flaks! Er på min tredje porsjon og gliset går helt rundt...
Blodpudding
60 gram små havregryn
40 gram chia
1 beger blod (500 gram), romtemperert
75 gram smør, smeltet
5 nellikspiker
Frøene av 6 kardemommebelger (Ca 1/4 ts)
1/4 ts nyrevet muskat
10 svarte pepperkorn
1/4 ts kanel
80 gram lys sirup (100 g hvis du liker den søt)
1/2 dl vann
Smelt smør, tilsett lys sirup. Mal alle krydderne i morter (evt bruk malte krydder). Rør inn krydder. Pass på at det ikke er for varmt (ikke sånn at du kan brenne deg) før du tilsetter blodet. Rør godt sammen, og tilsett chia, vann og havregryn. Bland godt sammen, og la stå på kjøkkenbenken ca 1 time mens du rører om i blant, så gryn og chia får svelle.
Sett ovnen på 150 grader, sett inn en langpanne som du heller kokende vann i. Smør en brødform eller noe som ligner med smør.
Hell røren i formen, og stek i vannbad i ovnen i ca 1 time. Jeg lar den stå på ettervarmen i ca 30 min.
Skjær skiver og stek i smør i pannen til de blir deilig sprø og varme. Det som blir til overs egner seg godt til frysing.
Når den skal stekes i vannbad, setter du formen nedi langpannen med vann?
ReplyDeleteHell det kokende vannet først i langpannen, sett formen nedi etterpå. Når blodpuddingen er ferdig, slå av varmen og la vannet avkjøle seg før du heller det ut. Holder på med å steke blodpuddingen nå! gleder meg, så godt!
ReplyDeleteNei, det ble feil! Sett formen nedi først, SÅ heller du på det kokende vannet. Mindre sjanse for å søle og brenne seg!!!
ReplyDeleteHilsen Marits mor, som er glad i blodpudding og lager det rett som det er!