Vinter er suppetid! Ingenting er som en stor porsjon varmende suppe i vintermørket. Denne suppa er fyldig og mektig, med masse sunne rotgrønnsaker most inn i kraften. La meg samtidig slå et slag for høna! Visste du at de fleste verpehøns blir destruert når de ikke verper like fort lenger? Siden kun et fåtall lager hønsesuppe fra bunnen av, er etterspørselen borte, og det finnes nesten ikke gamle verpehøns å få kjøpt. Eller gjør det det? Er det bare butikkene som velger å ikke selge dem? Ofte er det slik at egg-bøndene må betale for å kvitte seg med hønene, som da blir destruert i stedet for å bli spist. 3 millioner verpehøns blir hvert år til ikke-mat. Snakk om idioti! Spør i butikken, eller om du er så heldig å ha en slakter i nærheten, kan de kanskje skaffe. Har du flaks, får du tak i ordentlig høne. Jeg lager denne suppa når jeg har kokt kraft på en høne, (det er ikke vanskelig, se bare her!) for da har jeg både super kraft og kjøtt, men du kan også bruke buljongterning og kyllingkjøtt i stedet. Den kan selvsagt lages helt vegetar også, bytt eventuelt ut hønsekjøttet med kokte kikerter om du vil.
Varmende hønsesuppe med curry (2 pers)
8 dl kraft
2 gulrøtter, skrelt og delt i små terninger
1/2 sellerirot, i små terninger
2 ss hvitløksolje
Salt og pepper
Ca 1 ts curry pulver, sterk type (hot curry, kjøp i innvandrerbutikk)
1-2 ts cuminfrø, ristet i tørr panne til de dufter, og deretter malt i morter
2-300 gram hønsekjøtt, i lange, tynne strimler
1 god neve frisk koriander eller persille
Fres grønnsakene i hvitløksoljen til de blir lett gyldne. Ha på currypulver og cumin. Hell over kraften, kok opp og la koke til grønnsakene er myke og kan moses (Ca 10 min). Kjør stavmikseren til alt er en glatt masse. Smak til med salt (prøv å bruke litt thai fiskesaus her i stedet for salt) og pepper, smak eventuelt til med mer krydder. Ha i hønsekjøtt, varm opp og servér med koriander / persille på toppen.
Comments
Post a Comment