Dette er en utrolig enkel måte å lage noe smakfullt og forfriskende annerledes å spise til middag. Nå i disse skreitider er det bare å fråtse, og når du har spist alle variantene du kan fra før, kan du prøve denne. Det eksploderer med asiatiske smaker i munnen, og det passer glimrende til det faste, flotte torskekjøttet. Oppskriften er basert på en oppskrift fra den nybakte mesterkokken Ørjan Johannesen, bare endret bittelitt.
Torsk på asiatisk vis
Til marinaden:
2 ss flytende honning
2 ts revet ingefær
2 fedd hvitløk, presset
2 ss risvinddik
4 ss soyasaus (jeg bruker tamari, den er glutenfri)
Noen runder med pepperkverna
500 gram torskefilét, med eller uten skinn
Bland alle ingrediensene til marinaden sammen, og la fisken ligge noen timer, gjerne over natt, men kortere tid gir også mye smak. Sett ovnen på 250 grader og kle en form eller plate med aluminiumsfolie. Stek fisken i 7-10 minutter, avhengig av tykkelse. Pass på å ikke tørrsteke. Servér med for eksempel en grønn salat, og føl deg utrolig sunn etterpå.
Fisken i marinaden |
Comments
Post a Comment