Jeg elsker sesongmat! Ingenting er vel bedre enn asparges i mai, jordbær og makrell i juni, buntgulrøtter i august, lam i september, traktkantareller i oktober og klementiner til jul for å nevne noen. Tidlig på vinteren kommer skreien. Da er det bare å fråtse i fisk med verdens beste kvalitet, og alt det gode den fører med seg. Blant annet ferske torsketunger. Kjøttet har en nydelig smak og konsistens, og i denne oppskriften har jeg gitt den en sprø innpakning. Panering kan være litt vrient for oss som ikke spiser noe kornbasert mat, men mandelmel funker veldig bra. Det blir skikkelig sprøtt og godt, mye bedre enn vanlig, spør du meg. Hvis du går til innvandrerbutikkene får du finmalte mandler (almond powder) til en fornuftig pris.
Helsprø torsketunger til 2
4-500 gram torsketunger
1 egg, vispet
1-2 dl mandelmel
Salt og pepper
Smult eller smør til steking
Sitron / lime til servering
Strø mandelmel på en stor tallerken. For å lage mist mulig griseri på kjøkkenet, pleier jeg å ha egget i et stort syltetøyglass, riste godt til alt er blandet, og så plumpe torsketungene oppi. Rist litt til, og dermed er alle dekket av et tynt lag egg. Vend torsketungene i mandelmelet. Varm en stor panne og ha i en god spiseskje med stekefett. Skru litt ned på varmen når det freser godt, mandelmel svir seg lett. Ha på salt og pepper. Snu dem etter et par minutter, og stek videre til de er gyldne over det hele. Servér med sitron / lime, en grønn salat og gjerne spinat og bacon "pesto" til. Så kan du lure på hvorfor du ikke har spist dette før...
Comments
Post a Comment