Laksekaker med kapers og koriander
500 gram laksefilét, kuttet i store terninger
2 egg
Halvparten av det grønne på en purre, grovkuttet
1 fedd hvitløk, grovhakket (Dropp denne for lav FODMAP, tilsett evt. litt hvitløksolje til steking)
2 toppede ss kapers
En diger neve frisk koriander, du kan bruke både stenger og blader her
Ca 1dl (laktosefri for lav FODMAP) matfløte (eller kokosmelk for melkefri variant)
Grovmalt pepper
Stekefett - smør og/eller kokosfett
Ha purre, (hvitløk), kapers, koriander og pepper i en food prosessor, og kjør til en jevn masse. Ha over i en bolle. Kjør så laksen til en jevn masse i to omganger, tilsett ett egg til hver omgang. Skrap ned fra kantene underveis. Spe med litt fløte eller kokosmelk om det blir for tungt og seigt. Bland alt godt sammen i bollen. Du skal ikke tilsette salt, for kapersen tilfører alt hva du trenger av det. Sett skjeer av røren i varm stekepanne med smør/kokosfett (eller gjerne en blanding) og stek til du ser undersiden har stivnet og brunet. Snu og stek på andre siden til den også er brunet. Pass på at de ikke tørrsteker. Jeg pleier å sette ovnen på 100 grader, og legge kakene over i en form i ovnen etterhvert som overflaten er ferdig stekt. Da blir de ferdige inni, uten at de blir tørrstekt. Kjempegodt med tzatziki og en grønn salat til!
Halvveis til målet! |
La kakene bake ferdig i ovnen |
Har et spørsmål…. Må laksefileten være skinnfri?
ReplyDeleteJa.
ReplyDelete