 |
Heit og herlig! |
Dette er den nye ketchupen og et botemiddel mot alle kjedelige barnevennlige middager. Harissa er opprinnelig laget på paprika og /eller chili, hvitløk, krydder og olje og har sin opprinnelse i Nord-Afrika. Jeg har laget min egen lav FODMAP vairant, og jazzet den opp med litt tomater og en skvett hvitvin for å få den rette balansen mellom smaker - det funker! Bland den med
majones for en fantastisk dip til
ovnsstekte poteter. Kjempegodt på burger! Bruk den også som smakstilsetning i gryter og supper. Et tynt lag på
brødskiva under speilegget gir helt nye frokostopplevelser. Bare fantasien som setter grenser, altså. Du kan selvsagt velge styrkegraden - det er bare å justere chilimengden - men hele poenget her er at den skal være heit. Jeg brukte tørkede, knuste chili med frø, og en teskje ble helt perfekt sterkt til denne runden. Prøv deg frem, det er stor forskjell på chili. Jeg brukte spisse, søte paprika her, men det er lettere med vanlig da det er mer kjøtt på dem.
Harissa
2 store, røde paprika
6-8 soltørkede tomater, kokt myke eller på olje
2 ss
hvitløksolje
Salt og pepper
1 ts cumin
1 ts korianderfrø
Olivenolje
0,5 dl hvitvin
1 ts sukker
Sett ovnen på grill. Del og rens paprikaen, gni inn med olje og legg på et bakebrett. Sett under grillen i ca 5-10 minutter, følg med. Skinnet skal bli ganske svart, men pass på så ikke du har full utrykning fra brannvesenet. Ta ut og legg i en plastpose til avkjøling. Når de er lunkne, kan du nokså lett rive av skinnet.
Ha paprika, tomater, hvitløksolje, malt krydder, salt, pepper, hvitvin, sukker og ca. 2 ss olivenolje i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt masse. Du må sikkert skrape ned fra kantene underveis, og hvis det ikke kjører skikkelig, tilsett litt mer olje. Ha den ferdige sausen på glass, den holder seg lenge i kjøleskap.
Comments
Post a Comment