Denne oppskriften er unntaket som bekrefter regelen om at jeg blogger om sunn mat. Men noen ting skal bare ha det jeg kaller psykologisk ernæringsverdi. Og den følger Michael Pollans glimrende leveregel: Du kan spise så mye junk food du bare vil, så lenge du lager den selv!
Den er rett og slett den perfekte cookie-oppskriften, for av og til lager jeg mat til andre enn meg selv og man blir veldig populær når man lager disse. Kanskje du googlet rundt for å finne den perfekte cookie-oppskriften og havnet her? Da trenger du ikke lete lenger. Disse er passe søte, seige, med en fantastisk kombinasjon av masse sjokoladebiter og knasende nøtter.
Cookies
200 g mykt smør
200 g melis
0,5 dl lys sirup
250 g økologisk hvete eller speltmel
1,5 ts bakepulver
3 ts kakao (kjøp Valrhona hvis du får tak i)
200 g mørk sjokolade, grovhakket
100 g hasselnøtter, grovhakket
Sett ovnen på 180 grader. Rør melis, smør og sirup godt til det er mykt og luftig. Bland alt det tørre, ha oppi smørblandingen og rør til alt er godt blandet. Bland inn sjokolade og nøtter. Rull baller på størrelse med en golfball, og sett på bakepapir, maks 6 på hver plate og med god avstand. De flyter mye ut. Stek midt i ovnen i 12 minutter. Med en gang du tar dem ut av ovnen, skyv sammen med en stekespade, så de blir like tykke overalt. Sett til avkjøling. Kan godt fryses hvis det skulle bli noen igjen. Faktisk blir disse bare bedre etter en tur i fryseren. Genialt hvis kakebakeplikten krasjer med den travleste uka..
Helt nystekte og har flytt mye ut! |
Dytt sammen med en stekespade til jevn tykkelse |
Nam, nam! |
Må disse fryses el går det fint å oppbevare dem i en kakeboks? De høres jo veldig gode ut😊😊
ReplyDeleteHar aldri hatt dem så lenge at jeg vet hvordan de holder seg. De blir borte på null-komma-svisj.. :-) Så her må man nesten prøve. De blir nok ikke dårlige, men kanskje tørrere? En tur i fryseren gjør dem seigere, så det er uansett ikke feil.
ReplyDelete