Her med mitt beste jordbærsyltetøy. |
Skikkelig gode, grove pannekaker uten mel eller melk. Går det an det, da? Jada! Her kommer en ny variant av melfrie pannekaker. Linfrøene gir veldig god konsistens, og dette er skikkelig sunt. Linfrø er fulle av omega-3 fett, masse mineraler og de har mageregulerende egenskaper. Oppskriften har jeg hentet fra bloggen "Pure & simple recipes",
Pannekaker
1 egg, pisket
1/4 ts natron
1 ts sitronsaft
0,5 dl finmalte linfrø
En klype salt
1 ts honning (Bruk sukker i stedet for lav FODMAP)
Litt klype kanel, om du er glad i det
Bland alt godt sammen, og la røren hvile i fem minutter. Stek i litt kokosfett på middels temperatur, pass på at pannekakene ikke svir seg, og det gjør de lett. Vær heller litt tålmodig, og hvis det freser mye når du har i røren, så skru ned litt når du steker videre. Når overflaten har stivnet og er full av bobler, snur du pannekakene og steker et minutt eller to på andre siden også. Jeg får tre pannekaker i en stor panne fra denne røren. Spis med bær og honning / lønnesirup.
Måtte ha 1,5 dl væske for å få blandingen til en røre. Det fungerte utmerket og pannekakene (ble seks små) smakte kjempegodt.
ReplyDelete