Hønsesuppe
Ca 300 gram ferdig stekt hønsekjøtt, evt kyllingfilét, i tynne strimler
Ca. 7 dl hønsekraft
1 boks kokosmelk (ikke lett)
2 ts hvitløksolje
1 ts sesamolje
1 ts sesamolje
1 ts revet ingefær
2 gulrøtter, strimlet (kutt fint med kniv, eller bedre, bruk en juliennekutter)
1 god neve frisk koriander, hakket
1 god neve thai basilikum (kan sløyfes)
Noen tørkede limeblader
Noen tørkede limeblader
Thai fiskesaus (evt salt) og nymalt pepper
1 lime i båter
1 lime i båter
Bland alt unntatt kjøttet sammen i en gryte, og kok opp. (Bruker du rå kyllingfilet kan du ha i dem også med en gang) Ta kjelen av platen og tilsett urter, smak til med fiskesaus, limesaft og pepper. Ha i hønsekjøttet, og varm opp. Servér med limebåter og mer koriander.
Comments
Post a Comment