Retten her blir ganske dominert av smaken fra oliven og fennikel, og liker du disse smakene er sjansen stor for at du også digger denne retten. Men om ikke dette er dine favoritter, er det bare å bytte ut med hva som helst annet, nesten. Prøv med cherrytomater og grønne bønner, spinat og ringer av spisspaprika eller vårløk og biter av squash. Det er bare muligheter.
Bare noen få, gode ingredienser. Kvalitetsoliven er et must! |
Enkel fiskegryte med fennikel og oliven (4-6 personer)Ca. 800 g skreifilét i store terninger
1 fennikel (kutt stilken i ringer og kutt den hvite delen i tynne strimler)
1 dl olivenolje
1 lite glass / halv pakke sorte, stenfrie kalamata oliven
Salt og nykvernet pepper (mengde etter smak - du kan jo ha på mer ved bordet)
Ha fisk, fennikel, oliven, olivenolje, salt og pepper i en bolle og bland godt. Ha over i en ildfast form, dekk til med aluminiumsfolie og stek på 200 grader i ca. 50 minutter (har du en grunn, vid form tar det 10 min kortere tid, mens en dyp, smalere form tar 10 min lenger tid). Da har det dannet seg masse, fin saus i bunnen av formen. Servér gjerne med en grønn salat og surdeigsbrød til å dyppe i sausen.
PS: For å spare tid i hverdagen, kan du gjøre denne helt eller delvis ferdig på forhånd. Du kan sette de ferdige blandede ingrediensene i tildekket form i kjøleskapet, da er det bare å sette formen i ovnen når du kommer hjem fra jobb. Du kan også gjøre den halvferdig kvelden før ved å steke den i 30 min, la den avkjøle under lokk og sette i kjøleskapet. Da trenger den bare 20 minutter i ovnen for å bli ferdig. Rester er kjempefin lunsjmat til dagen derpå.
Skjær opp fennikel og oliven |
Kutt fisken i store terninger |
Bland alt sammen i en bolle |
Ha over i en ildfast form |
Dekk til med aluminiumsfolie |
Ferdig! Servér for eksempel med ris, potet eller med godt surdeigsbrød |
Comments
Post a Comment