 |
Glemte å ta bilde av middagen med alt tilbehør, var så sultne.. dette er kalde rester nesten uten ost.. ja,ja - neste gang! |
Inderne er skikkelig gode på vegetarmat, og dette må være neste rett på listen over våre
favorittvegetarretter. Den er inspirert fra
denne oppskriften, men med mine egne justeringer. Dette er ikke slankekost, her er det både smør og fløte og cashewnøtter, så sommerkroppen 2014 går føyka om du mesker deg for mye med denne. Imidlertid har den veldig høy psykologisk ernæringverdi, og hjernen skal jo også ha sitt. Jeg er sikker på at denne retten får både dopamin og serotonin til å flyte fritt, visstnok de eneste to ting vi virkelig nyter her i livet..
Paneer makhani
2 dl rå cashewnøtter, bløtlegges i kokende vann, ca 10 min
1 stor løk, grovhakket
3 fedd hvitløk, grovhakket
1 liten "tommel" ingefær, grovhakket
1-2 røde chili i biter.
3 ss smør
1 ts cuminfrø / malt cumin
1 ts korianderfrø / malt koriander
1 ts garam masala
1 ts malt gurkemeie
1/2 ts kardemommefrø eller malt kardemomme
1/2 ts grovmalt pepper
1 ts salt
3 ss tomatpuré
1 1/2 dl kremfløte
1 ts sukker
Frisk koriander
Ca 400 g paneer, i terninger, stekt i litt olje så de såvidt er gyldne
Fres løk, hvitløk, chili og ingefær (det asiatiske kjøkkens hellige fireenighet) i smøret i en gryte med slippbelegg, på middels varme, det skal ikke bli brunt. La frese så lenge du gidder, jeg gidder ca 5 minutter, mens du rører ofte. Mal hele krydderfrø i en morter, bland alle krydderne + salt og ha i gryten. Bland godt, og ha over i kjøkkenmaskin sammen med cashewnøttene. Eller bruk stavmikser'n i gryta. Tilsett litt av bløtleggingsvannet eller vanlig vann, kanskje 1 dl eller så, slik at alt kan kjøres til en jevn masse. Ha i mer vann om det blir veldig tykt. Nå har du en tykk, gul masse som lukter skikkelig digg.

Ha den tilbake i gryten, tilsett tomatpuré, sukker og kremfløte og la putre forsiktig i fem, ti minutter på svak varme. Smak evt. til med mer salt, ha i lettstekt paneer og server med koriander på. Jeg spiser dette med en grønn salat til (da er den nesten stivelsesfri, cashewnøtter inneholder litt stivelse), resten av familien får full pakke med nan og basmatiris og pappadams og hele sulamitten.
Comments
Post a Comment