Jeg har tidligere blogget om å bruke opp rester, noe som passer veldig fint inn i mitt nyttårsforsett om å bli en mer bærekraftig forbruker. Det kunne aldri alle meg inn å kaste rester av middagsmat, men jeg kjenner folk som med den største selvfølgelighet skraper restene av middagen ned i søpla, dessverre. På tide med en virkelighetssjekk! Visste du at vi kaster nesten 1/3 av all mat som produseres her i verden? Selv om store mengder forsvinner underveis fra jord til bord, er det hjemme i våre egne hjem at svinnet er størst. Rester er gull, og i hverdagen en sjanse til å spise godt til lunsj uten å måtte gå i kantina. Og siden store deler av Norges befolkning har taco til middag på fredag, vil jeg nå utfordre dere til å lage tacopzza til lunsj på lørdag i stedet for å kaste restene.
Tacopizza
Tortilla wraps
Rester av tacokrydret kjøttdeig
Revet ost
Det grønne av en vårløk i tynne ringer, evt andre grønnsaker som passer på pizza
Oregano på toppen
Sett ovnen på 250 grader. Legg tortilla lefser på aluminiumsfolie på et stekebrett. Legg et tynt lag med tacokjøttdeig på tortillaene, så et tynt lag med ost, og vårløk eller andre grønnsaker på toppen. Prøv med tynne skiver av cherrytomater, for eksempel. Dryss på litt oregano, og stek i ovnen i 6-8 minutter, følg med så de ikke blir brent!
Har du rester av rømme, smaker det godt til, sammen med salaten og rester av tacogrønnsaker du selvsagt heller ikke har kastet, men lager en blandet salat av som tilbehør.
Comments
Post a Comment