Skip to main content

Tacopizza - restemat til lunsj




Jeg har tidligere blogget om å bruke opp rester, noe som passer veldig fint inn i mitt nyttårsforsett om å bli en mer bærekraftig forbruker. Det kunne aldri alle meg inn å kaste rester av middagsmat, men jeg kjenner folk som med den største selvfølgelighet skraper restene av middagen ned i søpla, dessverre. På tide med en virkelighetssjekk! Visste du at vi kaster nesten 1/3 av all mat som produseres her i verden? Selv om store mengder forsvinner underveis fra jord til bord, er det hjemme i våre egne hjem at svinnet er størst. Rester er gull, og i hverdagen en sjanse til å spise godt til lunsj uten å måtte gå i kantina. Og siden store deler av Norges befolkning har taco til middag på fredag, vil jeg nå utfordre dere til å lage tacopzza til lunsj på lørdag i stedet for å kaste restene.  

Tacopizza 

Tortilla wraps
Rester av tacokrydret kjøttdeig
Revet ost
Det grønne av en vårløk i tynne ringer, evt andre grønnsaker som passer på pizza
Oregano på toppen

Sett ovnen på 250 grader. Legg tortilla lefser på aluminiumsfolie på et stekebrett. Legg et tynt lag med tacokjøttdeig på tortillaene, så et tynt lag med ost, og vårløk eller andre grønnsaker på toppen. Prøv med tynne skiver av cherrytomater, for eksempel. Dryss på litt oregano, og stek i ovnen i 6-8 minutter, følg med så de ikke blir brent!




Har du rester av rømme, smaker det godt til, sammen med salaten og rester av tacogrønnsaker du selvsagt heller ikke har kastet, men lager en blandet salat av som tilbehør.

Comments

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (...

Den ultimate sjokoladekake!

Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet.  Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre! Sjokoladekake 150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet) 250 g mørk sjokolade (70% kakao) 5 store egg, skill hviter og plommer 100 g sukker 1 vaniljestang Glasur 3/4 dl kremfløte  100 g mørk sjokolade Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene o...

Langstekt svinebog aka "Pulled Pork" - svinaktig godt!

Pulled pork er kjøtt som har bakt så lenge at det faller fra hverandre i lange, møre striper. Enten du bruker det ene eller det andre;  kylling , okse, lam eller svin - det blir svinaktig godt, og jeg er en svoren fan av langsteking. Du kan spise dette som en sandwhich i pita brød, med BBQ saus,  coleslaw  og båtpoteter til som på bildet, men det funker også utmerket med annet tilbehør, som for eksempel grønne bønner og sellerirotpuré. Har du rester igjen? Lag en restecurry , da vel! Se fremgangsmåte for lav FODMAP under. Langstekt svinebog 1 svinestek av bog (ca 1 - 1 1/2 kilo) 2 ts salt 2 ts chipotle chili pulver 2 ts malt cumin 1/2 ts malt kanel 1 ss brunt sukker 2 løk, i tynne skiver 4 fedd hvitløk, i tynne skiver 2,5 dl kraft eller buljong Bland alt krydderet og gni steika inn. Legg i kjøleskap over natt. Legg løk og hvitløk i en jerngryte eller stor og dyp ildfast form, hell over kraft, og legg steika oppå. Legg på lokk og sett i ovnen på ...