Kjøttboller (Ca 15-20 stk)
1 pk kylling eller svinekjøttdeig (Ca 400 g)
2 strå sitrongress, pill av de ytterste lagene, finhakk det myke inni
1 liten bit ingefær, revet
1 ss hvitløksolje
1 neve koriander, finhakket + litt mer til pynt
Salt og pepper
2 egg
Sett ovnen på 180 grader og legg et flak aluminiumsfolie på en stekeplate. Rør kjøttdeigen med litt salt og pepper. Tilsett ingefær, sitrongress, hvitløksolje, koriander og bland godt. Rør inn ett og ett egg. Sett skjeer med deig på platen, ca valnøttstørrelse. Stek i ovnen i ca 30 minutter, litt kortere om bollene er små, litt lenger om de er store.
Peanøttsaus
3-4 ss grov type peanøttsmør (Laget kun på peanøtter og salt)
1 ss saft av frisk lime
1 ss thai fiskesaus (evt soyasaus)
1 ss hvitløksolje
Litt varmt vann
Rør alle ingrediensene sammen. Sausen blir veldig tykk, ha i vann litt og litt til den har riktig konsistens. Varm opp og server til kjøttbollene.
Ha peanøttsausen over kjøttbollene og pynt med frisk koriander. Servér med ris.
Comments
Post a Comment