Altfor ofte, når jeg egentlig har planlagt å legge meg og kanskje til og med rekke og lese litt på sengen før jeg MÅ sove, kommer samme problemstilling opp i bevisstheten. Matboksene til barnehagen! Arrghhh... de har jeg glemt. Tenk fort! Noe som er såpass sunt at det kan passere en gang i blant i hvert fall, noe begge barna liker og som faktisk blir spist... En boks med disse i fryseren, og jeg er reddet. Oppskriften har jeg funnet i et eller annet blad fra en matbutikk, men siden jeg har trang til å sniksunnifisere, trakk jeg fra (alt sukkeret) og la til (kanel) litt her og der. Det blir søtt nok i massevis med tørket frukt og litt honning. Et par sånne, litt frukt, noe grønt, noen biter ost og noen nøtter - så er det bokstavelig talt i boks! Kanskje ble det tid til to sider i boken likevel..
Aprikos- og rosinbiter
100 gram havregryn
150 gram finmalt spelt / hvete
2 egg, pisket
100 gram aprikoser
50 gram rosiner
150 gram smør, smeltet og avkjølt
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
1/2 - 1 ts kanel
Sett ovnen på 200 grader. Kjør rosiner og aprikoser i kjøkkenmaskin til de er finhakket og en jevn masse. Bland inn egg og smør, og tilsett alt det tørre som du har blandet på forhånd. Rør godt, og hell i en form som du har kledd med bakepapir. Stek i 20 minutter, ta ut av ovnen og la stå i formen og avkjøle. Hvis du skjærer i den for tidlig, smuler den veldig, så vent til den er helt avkjølt. Skjær i biter, legg i boks med matpapir mellom.
Comments
Post a Comment