Skip to main content

Matpakketips! Aprikos- og rosinbiter


Altfor ofte, når jeg egentlig har planlagt å legge meg og kanskje til og med rekke og lese litt på sengen før jeg MÅ sove, kommer samme problemstilling opp i bevisstheten. Matboksene til barnehagen! Arrghhh... de har jeg glemt. Tenk fort! Noe som er såpass sunt at det kan passere en gang i blant i hvert fall, noe begge barna liker og som faktisk blir spist... En boks med disse i fryseren, og jeg er reddet. Oppskriften har jeg funnet i et eller annet blad fra en matbutikk, men siden jeg har trang til å sniksunnifisere, trakk jeg fra (alt sukkeret) og la til (kanel) litt her og der. Det blir søtt nok i massevis med tørket frukt og litt honning. Et par sånne, litt frukt, noe grønt, noen biter ost og noen nøtter - så er det bokstavelig talt i boks! Kanskje ble det tid til to sider i boken likevel..

Aprikos- og rosinbiter

100 gram havregryn
150 gram finmalt spelt / hvete
2 egg, pisket
100 gram aprikoser
50 gram rosiner
150 gram smør, smeltet og avkjølt
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
1/2 - 1 ts kanel

Sett ovnen på 200 grader. Kjør rosiner og aprikoser i kjøkkenmaskin til de er finhakket og en jevn masse. Bland inn egg og smør, og tilsett alt det tørre som du har blandet på forhånd. Rør godt, og hell i en form som du har kledd med bakepapir. Stek i 20 minutter, ta ut av ovnen og la stå i formen og avkjøle. Hvis du skjærer i den for tidlig, smuler den veldig, så vent til den er helt avkjølt. Skjær i biter, legg i boks med matpapir mellom.





Comments

Popular posts from this blog

Den ultimate sjokoladekake!

Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet.  Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre! Sjokoladekake 150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet) 250 g mørk sjokolade (70% kakao) 5 store egg, skill hviter og plommer 100 g sukker 1 vaniljestang Glasur 3/4 dl kremfløte  100 g mørk sjokolade Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene o

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (laks

Grovt surdeigsbrød av spelt, linfrø og solsikkefrø

Før jeg begynte å bake surdeigsbrød selv, var det grovt surdeigsbrød av spelt fra "Godt Brød" som reddet hverdagen. Nå har jeg sluttet å kjøpe brød av dem, men kjøper til gjengjeld mel i store mengder. I læringsprosessen med å begynne å bake med surdeig ble det mange halvfine brød, men jeg liker det litt grovere, med mye frø. Her har jeg brukt linfrø, solsikkefrø, gresskarfrø og valnøtter. Det ble veldig godt, og det holder meg mett veldig lenge. Jeg bruker bare økologiske ingredienser, siden jeg er yrkesskadet av å kunne for mye om rester av sprøytemidler i dyrket mat. Dessuten hever deigen bedre når melet er fritt for stoffer som skal hindre vekst av mikrorganismer, logisk nok. Med gode råvarer, trenger du ellers bare god tid.. Som det står på mel-pakken fra Godt Brød "Rein godhug for sarte magar" Grovt surdeigbrød av spelt ( 2 brød, i 1 1/2 liters former ) Først lager jeg en fordeig (du kan også bake uten fordeig, se fremgangsmåte nederst): 1-2 ss