Mmmm.. linsecurry! |
Min nye favorittråvare! |
Linsesuppe / linsecurry ( Chana Dal Fry) (2 pers)
200 gram chana dal linser, skylt og bløtlagt i ca 2 timer
1 boks hermetiske tomater
2 ss hvitløksolje
1-2 ts revet/finhakket ingefær
1 grønn chili i tynne ringer (med frø for sterk curry, uten frø for mild)
3-6 dl lav FODMAP kraft, (grønnsak/kylling) avhengig av hvor tykk du vil ha den
1 ss smør (kokosolje for vegansk variant)
1 ts cuminfrø
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 ts malt koriander
1/2 ts sukker
Salt og pepper
Limebåter og 1 stor neve frisk koriander til servering
Kok linsene i ca 30 minutter (Dette kan du gjerne gjøre dagen før). Pass på at de ikke blir så myke at de går i oppløsning. I en annen kjele smelter du smør og hvitløksolje, og har i cuminfrøene. La de steke til de begynner å dufte, pass på at de ikke blir brent. Tilsett ingefær og chili, og boksen med tomater. Bland godt, og tilsett gurkemeie, garam masala og malt koriander. La småkoke i 5 minutter, mens du rører om i blant. Tilsett de kokte linsene, og så mye kraft du synes passer. Smak til med sukker, salt og pepper, og servér med et generøst dryss med frisk koriander, og nypresset lime til.
Comments
Post a Comment