Unna vei sushi, her kommer Poke. En av de store, nye mattrendene som for alvor har funnet veien fra Hawaii over til California, og derfra sprer den seg med rekordfart. Det meste av det som er interessant på matfronten, starter på vestkysten av USA. Skal du henge med, er det bare å lese videre. Hva er poke? Poke er marinert, rå fisk. Tradisjonelt laget med fersk tunfisk, men siden tunfiskfangst ikke er særlig bærekraftig, valgte jeg å lage den med laks. Så kan man jo diskutere om lakseoppdretten er bærekraftig, men den er i hvert fall lenger ned i næringskjeden. Det er jammen ikke lett å være en ansvarlig forbruker! Nuvel. Du kan sikkert bruke de fleste typer rå fisk og skjell av god kvalitet - kamskjell er sikkert også nydelig. Poke er i hvert fall skrekkelig sunt og smaken er uslåelig. Liker du sushi, vil du elske poke. Det er rene godteriet, men i motsetning til følelsen du får når du når bunnen av en godtepose, vil du føle deg fantastisk etter å ha skrapet fatet. Wakame tangsalat pleide å kreve turer til velassorterte butikker som Jacob's, men nå har den jammen meg dukket opp på Coop Mega. Og i supre, små porsjonsbokser. Lykke!! Har du ikke smakt det, har du noe godt i vente! Du kan servere med ris til hvis du foretrekker det, men jeg synes poke og wakame tang er en perfekt kombinasjon man ikke skal tulle mer med.. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften, og har endret litt til å passe både min smak og mitt lav FODMAP kosthold.
Poke til 2
300 g sushi-kvalitet laks (jeg brukte loin fra Lofoten)
200 - 250 g Wakame tang (japansk tangsalat)
2 ss finsnittet grønn vårløk
1/2 ts chili flak
2 ss soya saus
1/2 ss sukker
1-2 ts sesamolje
2 ts hvitløksolje
Lakserogn (kan sløyfes, ikke med på bildene her)
Ristede sesamfrø til pynt (rist i ovnen på 150 grader i ca 10 min. Følg nøye med!)
Kutt laksen i små terninger, mellom 1-2 cm store. Bland laks, vårløk, chili, soya saus, sukker, sesamolje og hvitløksolje godt, til alt er blandet. Sett i kjøleskap om du ikke skal spise med en gang. Legg wakame tang på et fat, og laksen oppå. Dryss på sesamfrø. Så er det bare å nyte! Men en god, tørr boblevin til er det nesten så jeg dåner..
300 g sushi-kvalitet laks (jeg brukte loin fra Lofoten)
200 - 250 g Wakame tang (japansk tangsalat)
2 ss finsnittet grønn vårløk
1/2 ts chili flak
2 ss soya saus
1/2 ss sukker
1-2 ts sesamolje
2 ts hvitløksolje
Lakserogn (kan sløyfes, ikke med på bildene her)
Ristede sesamfrø til pynt (rist i ovnen på 150 grader i ca 10 min. Følg nøye med!)
Kutt laksen i små terninger, mellom 1-2 cm store. Bland laks, vårløk, chili, soya saus, sukker, sesamolje og hvitløksolje godt, til alt er blandet. Sett i kjøleskap om du ikke skal spise med en gang. Legg wakame tang på et fat, og laksen oppå. Dryss på sesamfrø. Så er det bare å nyte! Men en god, tørr boblevin til er det nesten så jeg dåner..
Nå også i "vanlige" butikker.. i fin porsjonspakning.. |
De spiser sikkert ikke med pinner på Hawaii, men det passet liksom så godt.. |
Comments
Post a Comment