Rød curry. Noe av det beste som finnes. Her i lav FODMAP versjon. |
Til denne må du først lage en batch med rød currypasta. Her kan du gjerne fryse halvparten, så har du digg middag kjapt en annen gang. Du trenger:
Rød curry med kylling - 4 porsjoner
Halvparten av oppskriften på rød currypasta (ca. 2 ss)
2 dl kokosmelk (ikke light, og uten karboksymetylcellulose; E466/467)
2 gulrøtter i tynne strimler, bruk juliennejern om du har
2 små eller en stor pastinakk i tynne strimler, også helst julienne
2-3 store kyllingbryst /litt ettersom hvor kjøttsultne dere er
(kan også bruke ferdig stekt kylling fra f.eks langstekt kylling, tilsettes da helt til slutt)
Litt stekeolje (f.eks. kokos)
Frisk koriander
Lime i båter
Stek kyllingen i litt olje til den er lett brunet, men ikke tørrstek den, og den trenger ikke være gjennomstekt. Tilsett grønnsaker, og la dem frese med i et par minutter. Tilsett så currypastaen og rør godt. Ha over koksmelk, rør godt og la det småputre under lokk til grønnsakene er litt myke og kjøttet er gjennomkokt. (Bruker du ferdig kylling, tilsetter du kjøttet nå i stedet) Servér med basmatiris, limebåter og masse frisk koriander og lat som om du er er på restaurant.
Comments
Post a Comment