Det å lage å curry fra bunnen er både en velsignelse og litt pes. Det hadde jo vært deilig å bare spa oppi et par skjeer med ferdig currypasta. Men har noen funnet rød currypasta uten hvitløk? Ikke jeg. Men det er ikke så farlig, for den er jo ikke like god! En curry som er laget fra bunnen, med nymalte krydder og ferske smaker er alltid fest i sanseapparatet.
Her kommer oppskriften på currypasta for seg selv, og her finner du et forslag til hvordan du kan bruke den. Pastaen kan du lage i større porsjoner, og ha på lur i fryseren. Da blir det jo like enkelt som å kjøpe ferdig. Men med restaurantfølelse i heimen.
Rød currypasta - 2 middager
1/2 ss korianderfrø
1 ts sort pepper
1/2 ss cumin
2 strå sitrongress, fjern de ytterste lagene, hakk opp til halvveis på strået
1 "tommel" ingefær, grovhakket
3 røde chili, renset for frø og grovhakket
Saften av 1/2 lime
2 ss hvitløksolje
1 dl syltet rødløk (kan sløyfes)
2 ss thai fiskesaus
1 ts sukker
Begynne med å riste pepper, korianderfrø og cumin i en tørr panne på middels varme, til det dufter sterkt og krydderne har fått litt farge. Mal dem i morter, og ha over i en liten food processor. Ha alle de andre ingrediensene også oppi og kjør alt til en glatt masse (du kan også bruke en stavmikser). Det var det! Fordel currypastaen i 2 små glass/bokser, eller små ziplock poser. Det du skal bruke innen en uke setter du i kjøleskapet. Resten legger du i fryseren (det er smart å merke dem i tilfelle du har mye rart i fryseren - jeg bruker maskeringstape og permanent tusj). Da holder de en evighet.
PS - er du også glad i curry? Prøv grønn thaicurry og indisk gulrotcurry - begge er lav FODMAP oppskrifter jeg elsker og ofte vender tilbake til.
Comments
Post a Comment