Forbausende enkle og kjappe å lage. Inspirert av denne, men som den puristen jeg er syntes jeg det var alt for mange (tullete) ingredienser og alt for mye sukker. Det gjelder for alle amerikanske oppskrifter - du må alltid halvere sukkermengden før det begynner å smake noe annet enn søtt i det hele tatt. (Er det rart de får diabetes over en lav sko..) Jeg endret så mye at den måtte bakes et par ganger før jeg fikk forholdene riktig, men der satt'n! Denne oppskriften passer til en liten (20cm) rund springform. Det kan være smart i blant å lage en liten kake, nam, smatt, vekk i en fei. Den er nemlig ikke særlig lett å holde fingrene unna hvis den blir satt i kjøleskapet. Ingen sunnhet i sikte - her er en oppskrift for sjelen.
Brownies
100 gram smør
1/2 dl kokende vann
100 gram mørk (70%) sjokolade, grovhakkes
2 ss mørk bakekakao (hvis du er så heldig å få tak i Valrhona, bruk det)
1/2 vaniljestang, del i to og skrap ut frøene
1,5 dl sukker
2 store egg
2 dl mandelmel
1 god neve grovhakkede valnøtter
(Hvis du vil ha en ekstra smakstilsetning, kan du røre ut kakaopulveret i 1/2 dl espresso i stedet for vann, eller du kan rive skallet av en økologisk appelsin og ha oppi)
Smelt smør i en liten kjele, ta av platen og ha oppi halvparten av sjokoladen. Rør til det er jevnt. Ha kokende vann i en bolle, tilsett kakaopulver og rør godt. Ha sjokoladesmøret i bollen, tilsett vanilje og sukker og rør jevnt. Tilsett ett og ett egg og rør godt. Bland inn mandelmelet, resten av sjokoladen og valnøttene. Hell i smurt form, og stek på 175 grader i 30 minutter. Skru av ovnen og la kaken stå på ettervarmen i ca 1/2 time.
Comments
Post a Comment