Det er noe utrolig tilfredsstillende med å fiske sin egen fisk, tilberede og spise den med en gang. Så kortreist - fra havet til mave på rekordtid. Selvberging føles bra! Hver gang vi lager varmrøkt makrell går jeg utålmodig rundt røykeboksen og sikler, og den ferdige fisken forvinner alltid som varmt hvetebrød. Den er endel mildere enn røkt makrell du får kjøpt i butikk, mindre salt og helt vidunderlig fersk. Jeg pleier å spise den med majones, gressløk og pepper på knekkebrød. Hmmmmm..... hvorfor ikke bare blande herligheten? Det ble en fantastisk påleggsalat. Dette er en oppskrift på hvordan røyke sin egen makrell samt hvordan lage salaten.
Fet og fin høstmakrell! |
Røkt makrellsalat
1 stor eller to små røkt makrell, rens for bein og legg filétene til side
1/2 porsjon av denne majonesen (eller ca 1 pose ferdigkjøpt)
Masse grovklippet gressløk
1 ts (minst) nykvernet pepper
Bland alt sammen og spis, for eksempel på knekkebrød eller i omelettrull. Nam!!
Comments
Post a Comment