Jeg er helt med fru Stordalen. På tide å sette fokus på hvordan vi kan spise litt mer miljøvennlig og bærekraftig. Jeg er også skikkelig oppgitt over alle de som ikke klarer å se lenger enn til hennes private feriebudsjett når hun vil diskutere hvordan vi kan skaffe mat til hele jordens befolkning. Endelig er det en kjendis som bryr seg om noe annet enn seg selv, og som bruker sin status til å skape oppmerksomhet rundt bærekraftig matproduksjon. Da kommer alle de surmagete kritikerne. Vil vi virkelig ikke at kjendiser skal engasjere seg? Vil vi ha bare Kardashians eller hva pokker de heter? Jeg håper ikke det..
Jeg er på den grønne vogna. Nå fremover kommer det til å komme stadig flere oppskrifter med merkelappen vegetar på bloggen min, det er et løfte.
Dette er en av mine absolutt favorittsupper. Oppskriften er veldig inspirert av en fra Jamie Olivers kokebok, "Mat fra Jamies kjøkken", men jeg har forenklet litt, slik jeg alltid gjør. Dette er latterlig enkelt, men smakene utfyller hverandre på en så fantastisk måte at det er bare å gi seg over og slurpe grådig i seg. Kikerter er skikkelig sunt, og gir en god dose proteiner så du holder deg mett lenge, og med så mye purre kan du krysse av for i hvert fall to av dine fem om dagen.
Purre- og kikertsuppe 6 pers
3 store purrer, vasket og skåret i skiver
1 gul løk, hakket
2 fedd hvitløk, presset
400 - 500 gram kokte kikerter (avsilt)
2 ss olje og 2 ss smør/kokosolje
Salt og pepper
1 liter kraft (grønnsak, eller kylling) - terning går an
1 svær neve parmesan, spar litt til pynt
Fres løk, hvitløk og purre i en stor gryte i en blanding av smør og olje. Rør om ofte, pass på at det ikke brunes. Det skal bare bli mykt. Det tar ca 5 minutter. Tilsett kraft, kok opp og la småkoke i ca 5 minutter. Det skal bli så mykt at det lett kan purées, men det skal ikke koke så lenge at purren blir blass i fargen. Tilsett kikertene og bland godt. Nå skal du kjøre stavmikseren oppi halvparten av gryta. Jada. Bruk den bare på den ene siden, slik at ca halvparten blir most, og halvparten ikke. Du kan selvsagt helle halvparten over i noe annet for å purée om du synes det er enklere. Tilsett parmesan, smak til med masse sort pepper og eventuelt mer salt. Servér med litt god olivenolje dryppet på toppen, og et dryss med parmesan.
Før stavmiksing. Det går an å spise den sånn også! |
Fyll på varme, rene glass med tett lokk, og vips så har du ferdige middager. Holder lenge i kjøleskap. Hjemmelaget ferdigmat! |
Deilig suppe! Takk for inspirerende blogg:)
ReplyDeleteSå bra! Det er en av de suppene jeg alltid vender tilbake til.
Delete