Bli kvitt ugresset - spis det opp! |
Neslesuppe til 2-3 pers
1 halv bærepose nesleskudd, godt vasket (ja, det er mye, men da blir suppa god!)
1 liter god kraft, jeg anbefaler å bruke hjemmelaget kyllingkraft som du koker på beina fra denne, men terning går også.
1 løk, grovhakket
2 fedd hvitløk, presset
En kvart sellerirot i terninger. (Eller en kvist løpstikke om du har)
1 ss matfett (smør, kokos)
Salt, pepper og muskatnøtt
3 hardkokte egg
Fres løk, sellerirot og hvitløk i litt fett til det er mykt. Tilsett halvparten av kraften, all brenneslen (og evt løpstikke) og la koke i ti minutter til all neslen en myk og har "klappet sammen". Kjør stavmikseren oppi kjelen til det blir glatt, grønt og nydelig. Spe med resten av kraften, smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt. Spis med hardkokt egg til, og kjenn hvordan den gode samvittigheten egentlig ikke spiller noen rolle fordi dette bare er overraskende godt. Og nesten gratis.
Comments
Post a Comment