Skip to main content

Blomkålmuffins


Hva skal _jeg_ spise til middagen idag, da..? Siden jeg kan utelukke ris, pasta og poteter og siden jeg av og til blir litt lei av både å lage og spise salat, er det fint med noe variasjon. Blomkål er gull - utrolig allsidig - den kan komme inn og spille en super rolle som reserve for ris, potet, pizzabunn, som jevning i suppe eller gryterett, som "tortilla" eller "couscous" eller som her, i sin egen hovedrolle, med ost i birollen. Oppskriften fant jeg her, men siden jeg aldri følger en oppskrift ble den litt annerledes - både forenklet og forbedret, spør du meg. "Originalen" har kokosmel - i min gane kræsjer kokos og blomkål - denne har mandelmel i stedet. Ble ordentlig godt, ja! Mums, mums.

Blomkålmuffins (12 stk)

5 dl finhakket ("riced") blomkål, sånn gjør du det;
Vask og grovskjær blomkål, ha i en blender eller kjøkkenmaskin, fyll vann opp så langt det er blomkål, og kjør i vei! (Kan sprute litt) Hell av i en sil, kan oppbevares i kjøleskap i noen dager.

2 egg, pisket
2 ss smeltet smør
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 hvitløksfedd, presset
1 vårløk i tynne skiver, det grønnne
2 dl revet cheddar
2 dl revet gulost
1 dl mandelmel

Bland egg, smør, blomkål, hvitløk, vårløk, salt og pepper. Tilsett ost og mandelmel. Bland godt, og ha i muffinsformer i et muffinsbrett. Stek på 190 grader i 30 minutter, skru av ovnen og la dem stå på ettervarmen minst en halvtime til, så de får "satt seg".

Godt tilbehør til grillmat, pølser, ovnsstekt kylling eller fisk, supert å ha med til lunsj på jobb med en salat til (salat, igjen), og bra på reise for oss som ikke bare kan raske med oss noe på første og beste kiosk.

Comments

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (...

Den ultimate sjokoladekake!

Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet.  Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre! Sjokoladekake 150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet) 250 g mørk sjokolade (70% kakao) 5 store egg, skill hviter og plommer 100 g sukker 1 vaniljestang Glasur 3/4 dl kremfløte  100 g mørk sjokolade Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene o...

Langstekt svinebog aka "Pulled Pork" - svinaktig godt!

Pulled pork er kjøtt som har bakt så lenge at det faller fra hverandre i lange, møre striper. Enten du bruker det ene eller det andre;  kylling , okse, lam eller svin - det blir svinaktig godt, og jeg er en svoren fan av langsteking. Du kan spise dette som en sandwhich i pita brød, med BBQ saus,  coleslaw  og båtpoteter til som på bildet, men det funker også utmerket med annet tilbehør, som for eksempel grønne bønner og sellerirotpuré. Har du rester igjen? Lag en restecurry , da vel! Se fremgangsmåte for lav FODMAP under. Langstekt svinebog 1 svinestek av bog (ca 1 - 1 1/2 kilo) 2 ts salt 2 ts chipotle chili pulver 2 ts malt cumin 1/2 ts malt kanel 1 ss brunt sukker 2 løk, i tynne skiver 4 fedd hvitløk, i tynne skiver 2,5 dl kraft eller buljong Bland alt krydderet og gni steika inn. Legg i kjøleskap over natt. Legg løk og hvitløk i en jerngryte eller stor og dyp ildfast form, hell over kraft, og legg steika oppå. Legg på lokk og sett i ovnen på ...