Ceviche kom sent, men godt til meg. Jeg som elsker sjømat og har spist uendelige mengder rå fisk i form av sushi og poke, måtte gå halve livet før jeg skjønte greia og kom i gang selv. Nå er jeg helfrelst og lager ceviche så ofte jeg kan. Den som venter på noe godt, og så videre..
Ceviche er veldig lett å lage, men husk at du må legge inn minst en halv dag med "koking" i sitronsaft i tidsplanen. Den kan også lages i utallige variasjoner. Her er en vel utprøvd variant med kamskjell, fennikel og cherrytomater. Den er også god med en blanding av laks og kamskjell.
Kamskjellcevice (til 2 personer som hovedrett eller 4 som forrett)
Du trenger:
1 pose tinte kamskjell (ca. 300 - 400 gram)
Saften av 3 store sitroner
1 liten fennikel kutter i tynne skiver
Det grønne av 2 vårløk
1 pakke ferske cherry-plommetomater (ca. 250-300 gram), delt i fire, frøene fjernet
1-2 røde chili, ettersom hvor sterkt du liker det
HvitløksoljeEkstra virgin olivenolje
Generøst med frisk koriander
Salt og pepper
Dagen før: Vask sitronene godt og press saften i en boks med lokk. Hvis du kjøper økologiske sitroner kan du også rive skallet og putte i en boks i fryseren og ha som smaktilsetning til fiskekaker, majones, pesto - sitron er godt til det meste!
Kutt kamskjellene i små terninger, og legg dem i sitronsaften, og sett i kjøleskap. Her bør de ligge i minst 4-5 timer, men gjerne over natt. Sitronsaften "koker" nå fisken, og endrer proteinene slik at strukturen blir mer som kokt. Dagen etter heller du av saften, og tilsetter fennikel, tomater, vårløk, chili, koriander, og ca. 2 ss med henholdsvis hvitløksolje og olivenolje (du kan også bruke bare olivenolje). Bland godt, og smak til med salt og pepper. Ikke vær kjip på saltet, det får frem smaken, men prøv deg frem! Servér med en deilig, frisk hvitvin, og kos deg glugg.
Borgata Hotel Casino & Spa - Dr.MCD
ReplyDeleteBorgata Hotel Casino & 보령 출장샵 Spa. Borgata Hotel Casino & 서귀포 출장마사지 Spa · A 원주 출장샵 modern day spa, spas and salon. · An expansive selection of 의왕 출장마사지 dining and 속초 출장마사지 retail boutiques.