Skip to main content

Leverpostei - lav FODMAP

Her med surdeigsbrød av spelt
Ikke la deg lure av det anonyme utseendet. Dette er godteri!
Jeg har tidligere postet denne leverposteien, som var en ubetinget suksess i heimen. Men med omlegging til nytt kosthold måtte jeg gjøre om på oppskriften. Dette er en ny vri, med bacon og cognac, og denne oppskriften er lav FODMAP. Dette er så godt at jeg her en kveld tok meg i å snoke leverpostei med skje fra kjøleskapet, på bekostning av mørk sjokolade. Det er ganske rart til å være meg..

Leverpostei med bacon

500 g kyllinglever, helst økologisk
En pakke (ca 100 g) skivet bacon, skåret i små biter. (Jeg bruker Grøstad, for de jukser ikke med å tilsette fortykningsmidler og bryr seg om dyrevelferd)
2 egg
1/2 ts muskat
1/2 ts pepper
2 ss cognac (kan sløyfes)
2 laurbærblad
2 ss smør
2 ss hvitløksolje


Stek bacon og laurbærblad i 1 ss smør og 1 ss hvitløksolje i noen minutter til baconet er stekt. Rør om mens du steker. Tilsett cognac og la alkoholen dampe bort mens du rører. Ha over i en kjøkkenmaskin, spar på laurbærbladene. Stek leveren i resten av smøret og oljen, med laurbærbladene, til den er såvidt brunet på begge sider. Skal ikke gjennomsteke. Fjern bladene og ha over i en kjøkkenmaskin. Tilsett krydder, og kjør til en jevn masse. Tilsett egg og kjør til det er helt glatt og finmalt. Hell over i smurte former og stek i vannbad i ovnen på 150 grader i 45 minutter.

Før steking

Comments

  1. Kan man bruke storfe lever istedet for kyllinglever?

    ReplyDelete
  2. Du kan gjerne prøve, men jeg synes den smaker stramt i forhold, og at det ikke blir like godt.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (...

Den ultimate sjokoladekake!

Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet.  Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre! Sjokoladekake 150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet) 250 g mørk sjokolade (70% kakao) 5 store egg, skill hviter og plommer 100 g sukker 1 vaniljestang Glasur 3/4 dl kremfløte  100 g mørk sjokolade Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene o...

Langstekt svinebog aka "Pulled Pork" - svinaktig godt!

Pulled pork er kjøtt som har bakt så lenge at det faller fra hverandre i lange, møre striper. Enten du bruker det ene eller det andre;  kylling , okse, lam eller svin - det blir svinaktig godt, og jeg er en svoren fan av langsteking. Du kan spise dette som en sandwhich i pita brød, med BBQ saus,  coleslaw  og båtpoteter til som på bildet, men det funker også utmerket med annet tilbehør, som for eksempel grønne bønner og sellerirotpuré. Har du rester igjen? Lag en restecurry , da vel! Se fremgangsmåte for lav FODMAP under. Langstekt svinebog 1 svinestek av bog (ca 1 - 1 1/2 kilo) 2 ts salt 2 ts chipotle chili pulver 2 ts malt cumin 1/2 ts malt kanel 1 ss brunt sukker 2 løk, i tynne skiver 4 fedd hvitløk, i tynne skiver 2,5 dl kraft eller buljong Bland alt krydderet og gni steika inn. Legg i kjøleskap over natt. Legg løk og hvitløk i en jerngryte eller stor og dyp ildfast form, hell over kraft, og legg steika oppå. Legg på lokk og sett i ovnen på ...