Skip to main content

Blomkåltortilla


Blomkål er gull. Den ser ut som den mest anonyme grønnsak der den ligger i grønnsaksdisken, men den har uante muligheter. Det florerer av kreative oppskrifter med blomkål på nettet. Som for eksempel blomkåltortilla. Den kan brukes til taco, jeg kan lage meg en deilig sandwhich med masse godt pålegg inni.. eller bare dyppe i guacamole eller en annen dip som snacks. Det beste er at det er veldig sunt og næringstett i tillegg. Det er mer enn man kan si om vanlig tortilla...

(OBS for deg som surfer rundt på bloggen min etter lav FODMAP oppskrifter - blomkål er høy FODMAP og inneholder mannitol)

Blomkåltortilla

Ca. 1/2 stor eller 3/4 middels blomkål, skjær vekk stilken og kutt i biter.
2 økologiske egg
Salt og pepper


Sett ovnen på 175 grader. Ha blomkålen i en food prosessor, tilsett vann så det nesten dekker og kjør i vei til bitene er mindre enn ris. Sil av vannet, ha over i en bolle og kjør i mikrobølgeovn på full guffe i 2 minutter. Rør om og kjør i 2 minutter til. (Evt kok opp i en kjele og la dampe et par minutter) Ha over i et rent kjøkkenhåndkle og press ut så  mye av vannet som du klarer.


Ha over i en bolle, tilsett eggene og salt og pepper og rør godt.


Fordel røren på 6 lapper på et brett med bakepapir. Klem ned og jevn ut kantene med en slikepott så de blir runde. 

Før steking. 
Stek i ca 10 minutter, ta ut og snu dem med en stekespade, og stek i 5 minutter til. De kan spises nå, men hvis du vil gjøre dem ekstra gode, gir du dem en kjapp bruning i stekepanne med litt olivenolje. Holder seg fint i kjøleskap i noen dager.  

Sånn. Nå er det bare fantasien som setter grenser.
Ble du inspirert? Hva med blomkålcouscous? Blomkålmuffins? Det er bare muligheter..

Comments

  1. Blomkål er vel høy Food Map? Gresskar også.. Blir litt forvirret her. Men ellers koser jeg meg med all inspirasjonen på bloggen din 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heisann. Så hyggelig at du lar deg inspirere. Jeg lagde denne bloggen lenge før jeg begynte på lav FODMAP, og jeg har prøvd ut ulike andre kosthold tidligere. Som det også står i "Om meg", finner man mange henvisninger i tekstene til hvordan jeg har spist underveis i min "reise" med matintoleranser. Nå spiser jeg lav FODMAP, og alle nye oppskrifter her er tilpasset det. Eldre oppskrifter som ikke er LF, er da ikke merket "lav FODMAP". Har vurdert å fjerne dem, men siden de kan passe til andre med matintoleranser, har jeg beholdt dem. Hvis du søker i bloggen under "labels" og velger lav FODMAP, får du opp alle de oppskriftene som passer dette! :-)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (...

Den ultimate sjokoladekake!

Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet.  Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre! Sjokoladekake 150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet) 250 g mørk sjokolade (70% kakao) 5 store egg, skill hviter og plommer 100 g sukker 1 vaniljestang Glasur 3/4 dl kremfløte  100 g mørk sjokolade Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene o...

Langstekt svinebog aka "Pulled Pork" - svinaktig godt!

Pulled pork er kjøtt som har bakt så lenge at det faller fra hverandre i lange, møre striper. Enten du bruker det ene eller det andre;  kylling , okse, lam eller svin - det blir svinaktig godt, og jeg er en svoren fan av langsteking. Du kan spise dette som en sandwhich i pita brød, med BBQ saus,  coleslaw  og båtpoteter til som på bildet, men det funker også utmerket med annet tilbehør, som for eksempel grønne bønner og sellerirotpuré. Har du rester igjen? Lag en restecurry , da vel! Se fremgangsmåte for lav FODMAP under. Langstekt svinebog 1 svinestek av bog (ca 1 - 1 1/2 kilo) 2 ts salt 2 ts chipotle chili pulver 2 ts malt cumin 1/2 ts malt kanel 1 ss brunt sukker 2 løk, i tynne skiver 4 fedd hvitløk, i tynne skiver 2,5 dl kraft eller buljong Bland alt krydderet og gni steika inn. Legg i kjøleskap over natt. Legg løk og hvitløk i en jerngryte eller stor og dyp ildfast form, hell over kraft, og legg steika oppå. Legg på lokk og sett i ovnen på ...