Hverdagstajine
Ca 400 g lammekjøttdeig
1 løk i tynne skiver
2 fedd hvitløk i tynne skiver
Olivenolje og smør til steking
1 ts salt
2 ts spisskummen ristet i tørr panne til det begynner å dufte, malt i morter
1 ts paprikapulver
2 ts ingefær, finrevet
Ca 1/2 g safran. (1 liten, løst pakket teskje, men _kan_ sløyfes)
1/2 ts grovmalt pepper
1-2 tørkede chili, knust
2 ss flytende honning
2 bokser hermetiske tomater, avrent
1 kanelstang, eller 1/4 ts kanel
1 pose svisker, bløtlagt i kokende vann i 10 minutter
Til servering:
100 g skåldede mandler, stekt i 1 ss smør på svak varme til de er gyldne
1 god neve frisk koriander, hakket
Brun kjøttdeigen på sterk varme i en blanding av olje og smør, ha over i en gryte. Fres løk og hvitløk i litt smør og olje til de mykner, ha over i gryten. Tilsett salt, spisskummen, paprika, ingefær, safran, pepper,chili, honning og tomater. Kok opp og la småkoke i 15 min. Tilsett kanelstenger og svisker og la småkoke i 15 minutter til. Smak til med evt mer salt og pepper. Servér med mandler, koriander og ris.
Comments
Post a Comment