Skip to main content

Paneer makhani

Glemte å ta bilde av middagen med alt tilbehør, var så sultne.. dette er kalde rester nesten uten ost.. ja,ja - neste gang!
Inderne er skikkelig gode på vegetarmat, og dette må være neste rett på listen over våre favorittvegetarretter. Den er inspirert fra denne oppskriften, men med mine egne justeringer. Dette er ikke slankekost, her er det både smør og fløte og cashewnøtter, så sommerkroppen 2014 går føyka om du mesker deg for mye med denne. Imidlertid har den veldig høy psykologisk ernæringverdi, og hjernen skal jo også ha sitt. Jeg er sikker på at denne retten får både dopamin og serotonin til å flyte fritt, visstnok de eneste to ting vi virkelig nyter her i livet..

Paneer makhani

2 dl rå cashewnøtter, bløtlegges i kokende vann, ca 10 min
1 stor løk, grovhakket
3 fedd hvitløk, grovhakket
1 liten "tommel" ingefær, grovhakket
1-2 røde chili i biter.
3 ss smør
1 ts cuminfrø / malt cumin
1 ts korianderfrø / malt koriander
1 ts garam masala
1 ts malt gurkemeie
1/2 ts kardemommefrø eller malt kardemomme
1/2 ts grovmalt pepper
1 ts salt
3 ss tomatpuré
1 1/2 dl kremfløte
1 ts sukker
Frisk koriander
Ca 400 g paneer, i terninger, stekt i litt olje så de såvidt er gyldne

Fres løk, hvitløk, chili og ingefær (det asiatiske kjøkkens hellige fireenighet) i smøret i en gryte med slippbelegg, på middels varme, det skal ikke bli brunt. La frese så lenge du gidder, jeg gidder ca 5 minutter, mens du rører ofte. Mal hele krydderfrø i en morter, bland alle krydderne + salt og ha i gryten. Bland godt, og ha over i kjøkkenmaskin sammen med cashewnøttene. Eller bruk stavmikser'n i gryta. Tilsett litt av bløtleggingsvannet eller vanlig vann, kanskje 1 dl eller så, slik at alt kan kjøres til en jevn masse. Ha i mer vann om det blir veldig tykt. Nå har du en tykk, gul masse som lukter skikkelig digg.


Ha den tilbake i gryten, tilsett tomatpuré, sukker og kremfløte og la putre forsiktig i fem, ti minutter på svak varme. Smak evt. til med mer salt, ha i lettstekt paneer og server med koriander på. Jeg spiser dette med en grønn salat til (da er den nesten stivelsesfri, cashewnøtter inneholder litt stivelse), resten av familien får full pakke med nan og basmatiris og pappadams og hele sulamitten.

Comments

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (...

Den ultimate sjokoladekake!

Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet.  Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre! Sjokoladekake 150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet) 250 g mørk sjokolade (70% kakao) 5 store egg, skill hviter og plommer 100 g sukker 1 vaniljestang Glasur 3/4 dl kremfløte  100 g mørk sjokolade Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene o...

Langstekt svinebog aka "Pulled Pork" - svinaktig godt!

Pulled pork er kjøtt som har bakt så lenge at det faller fra hverandre i lange, møre striper. Enten du bruker det ene eller det andre;  kylling , okse, lam eller svin - det blir svinaktig godt, og jeg er en svoren fan av langsteking. Du kan spise dette som en sandwhich i pita brød, med BBQ saus,  coleslaw  og båtpoteter til som på bildet, men det funker også utmerket med annet tilbehør, som for eksempel grønne bønner og sellerirotpuré. Har du rester igjen? Lag en restecurry , da vel! Se fremgangsmåte for lav FODMAP under. Langstekt svinebog 1 svinestek av bog (ca 1 - 1 1/2 kilo) 2 ts salt 2 ts chipotle chili pulver 2 ts malt cumin 1/2 ts malt kanel 1 ss brunt sukker 2 løk, i tynne skiver 4 fedd hvitløk, i tynne skiver 2,5 dl kraft eller buljong Bland alt krydderet og gni steika inn. Legg i kjøleskap over natt. Legg løk og hvitløk i en jerngryte eller stor og dyp ildfast form, hell over kraft, og legg steika oppå. Legg på lokk og sett i ovnen på ...