Siden vi er på vei til å flytte tilbake til Norge og alle kakeformene mine er på en båt på vei over atlanteren, halverte jeg oppskriften og bakte den i en brødform idag, men vanligvis bruker jeg en springform.
Nøttesjokoladekake
5 store egg, hvite og plomme skilt hver for seg
150 gram brunt sukker
150 g malte valnøtter
250 g mandelmel
300 g mørk sjokolade
200 gram smør
Smelt smør og sjokolade, la avkjøle litt. Pisk eggedosis av eggeplommer og brunt sukker. Pisk eggehvitene stive. Bland nøttemel med sjokoladesmøret, rør inn eggedosis og vend til slutt inn eggehvitene. Stek på 175 grader i 35 minutter, skru av ovnen og la den stå på ettervarmen i 30 minutter til. Da baker den ferdig uten at den blir tørr.
Glasuren er den samme jeg bruker til min melfrie sjokoladekake:
1 dl fløte kokes opp
100 gram mørk sjokolade smeltes ned
Rør godt sammen og smør utover når kaken er avkjølt.
Comments
Post a Comment