Skip to main content

Den ultimate sjokoladekake!


Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet. 

Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre!
Sjokoladekake

150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet)
250 g mørk sjokolade (70% kakao)
5 store egg, skill hviter og plommer
100 g sukker
1 vaniljestang

Glasur

3/4 dl kremfløte 
100 g mørk sjokolade

Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og tilsett til eggedosisen, visp til de er blandet godt inn. Rør sammen sjokoladesmøret og eggedosisen, pisk eggehvitene til stiv Schnee, og bland forsiktig inn. Smør en form eller kle med bakepapir. Du kan bruke en springform (24 cm) eller en annen form med tilsvarende volum. Hell i røren, stek midt i ovnen på 170 grader i ca 40 minutter.

La kaken avkjøle. Kok opp fløten, brekk oppi sjokoladen og rør godt. Klem ned den sprø toppen på kaken og dekk med glasur.

Server den gjerne med en blanding av 50:50 pisket krem og vaniljekesam (ikke mager). Utrolig friskt og godt!

Comments

  1. Hei, hvilken type mørk sjokolade bruker du? Har du noen favorittmerker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Valrhona om jeg får tak i. Men de fleste, mørke (70%) duger.

      Delete
  2. Hvor finner du laktosefri fløte uten karragenan?

    ReplyDelete
  3. Hei! Kan man med hell bruke rørsukker? Jeg bruker ikke hvitt sukker.

    ReplyDelete
  4. Det er i praksis nøyaktig det samme, sukrose, så ja - absolutt!

    ReplyDelete
  5. Hva menes med 3/4 dl fløte? 3 fjerdedeler av 1 dl, altså 0.75dl?

    ReplyDelete
  6. Ja. Du kan også bruke 1 dl og 125 g sjokolade om det er enklere. Litt tykkere glasurlag.

    ReplyDelete
  7. Hvordan blir kaken om man fryser den? Og isåfall fryser du den med eller uten glasur?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (...

Langstekt svinebog aka "Pulled Pork" - svinaktig godt!

Pulled pork er kjøtt som har bakt så lenge at det faller fra hverandre i lange, møre striper. Enten du bruker det ene eller det andre;  kylling , okse, lam eller svin - det blir svinaktig godt, og jeg er en svoren fan av langsteking. Du kan spise dette som en sandwhich i pita brød, med BBQ saus,  coleslaw  og båtpoteter til som på bildet, men det funker også utmerket med annet tilbehør, som for eksempel grønne bønner og sellerirotpuré. Har du rester igjen? Lag en restecurry , da vel! Se fremgangsmåte for lav FODMAP under. Langstekt svinebog 1 svinestek av bog (ca 1 - 1 1/2 kilo) 2 ts salt 2 ts chipotle chili pulver 2 ts malt cumin 1/2 ts malt kanel 1 ss brunt sukker 2 løk, i tynne skiver 4 fedd hvitløk, i tynne skiver 2,5 dl kraft eller buljong Bland alt krydderet og gni steika inn. Legg i kjøleskap over natt. Legg løk og hvitløk i en jerngryte eller stor og dyp ildfast form, hell over kraft, og legg steika oppå. Legg på lokk og sett i ovnen på ...