Dette må være et av de beste triksene i boka. Aldri får du så mye smak og glede (og skryt og kred om du finner på å dele) som med disse mandlene. Det er like enkelt å lage som det er godt å spise. Passer godt som turmat, som mellommåltid på jobb, skole eller barnehager, eller til en drink eller til godt øl.
Pssst - visste du at mandler gir mye mindre energi enn tidligere antatt? Og at de som spiser en neve nøtter hver dag har en langt mindre risiko for å få livstilssykdommer?
Ristede mandler
Du trenger bare rå mandler og kokende vann. Hell vann over mandlene så det dekker. Vent i ca. 10 minutter, før du begynner å klemme mandlene ut av skallet. Litt tid tar dette jo. Jeg anbefaler podcast til arbeidet. Skallet vet jeg ikke om noe å smart å bruke til, men det blir sikkert fin kompost. Legg de nå litt våte mandlene på litt kjøkkenpapir, og sett ovnen på 150 grader. Ha mandlene over i en ildfast form, og sett inn i varm ovn. La mandlene bake i ca. 30 minutter. Følg med, det kan ta både litt kortere og litt lengre tid, litt avhengig av hvor lenge de ble bløtlagt. Nå det begynner å dufte av dem, og de har fått litt farge, er de ferdige. Spis av hjertens lyst!
Obs - det er mengdebegrensning på ca. 10 mandler i streng fase på lav FODMAP. Selv tåler jeg mange, mange..
Ungene elsker disse mandlene... |
Comments
Post a Comment