Skip to main content

Sjokolademoussemuffins




Disse muffinsene er en variasjon over min favorittsjokoladekake gjennom mange år. Hemmeligheten er noen få, utvalgte ingredienser, også fremgangsmåten, da. Her piskes eggeplommene og hvittene hver for seg, og det gjør underverker for konsistensen. Denne fikk litt vaniljeessens som smakstilsetning, men kan også lages med espressopulver, en klype maldonsalt eller litt revet (økologisk) appelsinskall. Den luftige, myke sjokoladekremen gir muffins som er like myke og luftige, og det til tross for at det ikke er fnugg av mel i røren. Og du - visste du at alt man lager selv kan man spise med god samvittighet? Eat all the junk food you want as long as you cook it yourself, sier Michael Pollan i "Food Rules". En leveregel skapt for helsebevisste hedonister som meg selv. Det er bare å gi seg over i nytelse!

Sjokolademoussemuffins

50 gram kokosolje
85 g mørk sjokolade (70% kakao)
3 små eller to store egg, skill hviter og plommer
30 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt

Sett ovnen på 160 grader. Smelt sjokoladen sammen med kokosolje på lav varme, la avkjøle. Visp eggedosis av eggeplommene, sukkeret og vaniljeessens. Rør sammen sjokoladeoljen og eggedosisen, pisk eggehvitene stive med en klype salt, og bland forsiktig inn. Fordel i muffinsformer, og stek midt i ovnen i ca 20 minutter. La avkjøle litt, men kan gjerne spises lunken, med skje. Servér med ordentlig espresso. Mmmmmm...

Masse luftig pisket eggehvite blandes med sjokoladekokosolje...og blir en deilig, luftig sjokoladekrem du egentlig bare vil spise rett fra kjelen..



Comments

  1. Hva slags glasur kan du anbefale å bruke på disse?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (laks

Den ultimate sjokoladekake!

Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet.  Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre! Sjokoladekake 150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet) 250 g mørk sjokolade (70% kakao) 5 store egg, skill hviter og plommer 100 g sukker 1 vaniljestang Glasur 3/4 dl kremfløte  100 g mørk sjokolade Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene o

Grovt surdeigsbrød av spelt, linfrø og solsikkefrø

Før jeg begynte å bake surdeigsbrød selv, var det grovt surdeigsbrød av spelt fra "Godt Brød" som reddet hverdagen. Nå har jeg sluttet å kjøpe brød av dem, men kjøper til gjengjeld mel i store mengder. I læringsprosessen med å begynne å bake med surdeig ble det mange halvfine brød, men jeg liker det litt grovere, med mye frø. Her har jeg brukt linfrø, solsikkefrø, gresskarfrø og valnøtter. Det ble veldig godt, og det holder meg mett veldig lenge. Jeg bruker bare økologiske ingredienser, siden jeg er yrkesskadet av å kunne for mye om rester av sprøytemidler i dyrket mat. Dessuten hever deigen bedre når melet er fritt for stoffer som skal hindre vekst av mikrorganismer, logisk nok. Med gode råvarer, trenger du ellers bare god tid.. Som det står på mel-pakken fra Godt Brød "Rein godhug for sarte magar" Grovt surdeigbrød av spelt ( 2 brød, i 1 1/2 liters former ) Først lager jeg en fordeig (du kan også bake uten fordeig, se fremgangsmåte nederst): 1-2 ss