Iskaffe med eller uten russer.. |
Den som venter 4 dager på noe godt... |
1 dl ferdig kombucha (fra te)
1 liter ferdig brygget og avkjølt kaffe laget med 4 ss sukker
(jeg brukte 15 ts pulverkaffe)
Tilsett scobyen til avkjølt kaffe, og sett til fermentering slik du gjør med vanlig kombucha. Det kan komme til å skumme på toppen etterhvert, det er helt normalt. Kombucha på kaffe fermenterer raskere enn te, og ca 4 dager gir passe mye syre. Denne scobyen må du kaste etter bruk, så lag dette når du har en til overs. Det er fortsatt endel sukker igjen i drikken, så dette er litt mindre sunt enn vanlig kombucha. Desto mer ernæringspsykologisk verdi, og glede over hvilke kulinariske overraskelser som venter på oss når vi lar mikroorganismer utrette sine mirakler med mat og drikke.
Black russian har fått sitt navn fra den svarte kaffelikøren og den russiske vodkaen den tradisjonelt ble laget med. Jeg har mange gode minner fra anledninger hvor denne svarte trylledrikken har løftet en litt litt sliten og uopplagt festbrems opp på bordet for resten av kvelden. Her får du oppskriften på min variant, og den er om mulig ennå bedre enn originalen.
Svart Kombucharusser
2 deler kombucha av kaffe
1 del vodka
1 del vodka
Godt med is
Bland, og drikk. Det finnes ingen dag derpå.
Comments
Post a Comment