Før jeg visste ordet av det, hadde det vært "mus" på ferde.. så gode er de!! |
Ca 5 store plater
Lag fordeig av 1 ss surdeigsstarter, 1 1/2 dl vann, 150 gram fint, sammalt speltmel og en klype salt. Bland godt sammen, dekk til med plast og sett på kjøkkenbenken over natt, evt i løpet av arbeidsdagen. (Bør stå minst 8 timer, gjerne 12.)
Tilsett så:
4 egg
2,5 dl kokosmelk (Jeg anbefaler Rema 1000 sin kartong - den er uten tilsetningsstoffer)
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
2 ss linfrø (kan sløyfes)
Bland alt sammen godt (røren trenger ikke å svelle, det er allerede gjort), stek vaflene og avkjøl på rist. Du trenger ikke noe fett i jernet om du har et bra non-stick jern.
Nå som du har brødvafler på lur, er det bare muligheter. Får du lyst på pizza, men gidder ikke å styre med å bake bunn? Smør på litt tomatpuré, strø på godt med oregano, dekk med ost (gjerne parmesan eller blåmugg), ha på litt strimlet paprika/tomatskiver, og stek på 250 grader i ca 5 minutter til det ser gyldent og fint ut. Frisk basilikum eller ruccola, og litt parmaskinke gjør susen etter steking.
Skal du på tur, er disse supre. Legg på det pålegget du liker best, og rull dem til en wrap. Du kan til og med bruke dem til taco! Hvis du fryser dem, er det smart å legge bakepapir mellom så kan du ta ut en og en plate.
Comments
Post a Comment