Dette er en av mine signaturretter. Nå også i lav FODMAP versjon! Hvis du synes det kan være en utfordring å få i deg dine 5 om dagen, er det bare å legge din elsk på denne retten, så kommer det helt av seg selv. Dette er en rett hvor man bare "tager hvad man haver", og det er ikke så farlig om man ikke har oliven eller har glemt å kjøpe basilikum. Denne kan spises for seg selv som en vegetarrett - prøv med en klatt rømme eller et dryss parmesan. Den er også helt uslåelig til langstekt kylling eller bakt fisk. Du kan til og med ha i litt kraft og spise den som suppe. Lag en diger porsjon og frys bort, da har du virkelig lønn for strevet på travle dager.
3-4 ss hvitløksolje
2 paprika, renset og skåret i biter
2 squash, i store terninger
1-2 aubergine, i små terninger
2 bokser hakkede tomater
2-3 ss tomatpuré
1-2 ss balsamico- eller hvitvinseddik og/eller en skvett hvitvin hvis du har
1 stor neve oliven i skiver
Ca 5 soltørkede tomater i små biter
Salt og grovmalt pepper
2 ts cumin, malt (helst ristet i panne og så malt i morter)
(1-2 ts sukker)
En god neve (minst) med (helst frisk) timian, oregano, basilikum, persille, dill - hva du har og liker
Sett ovnen på 150 grader. Fres paprika og aubergine i oljen til de bruner litt. Tilsett squash, tomater og la småkoke i minutter. Ha i krydder og tomatpuré, oliven, soltørkede tomater, eddik, sukker og vin, sett på lokk og sett i ovnen på 150 grader. La den gjerne stå der et par timer. Da forener smakene seg, men grønnsakene faller ikke fra hverandre av overkoking. Ha i friske urter, og evt mer salt og pepper. Spis til du sprekker!
Comments
Post a Comment