Quinoa er en super råvare og mye mer næringstett enn andre korntyper vi bruker i mye større grad. Den inneholder masse B-vitaminer, mineraler og til korn å være er den veldig rik på protein. Proteiner er det energigivende næringsstoffet som metter mest - altså kan man bli mett av denne salaten også, særlig når den kombineres med flere typer frø, som her. Dette er en ernæringsmessig skatt, men det beste av alt er at det smaker utrolig godt!
Quinoasalat med cherrytomater, ristede frø og basilikum
100 gram quinoa, kokt etter anvisning på pakken og avkjølt
1 neve cherrytomater, kuttet i fire
Det grønne fra 4-5 vårløk, i tynne skiver
1 stor neve basilikum, grovhakket
Ca 2 dl ristede og lett saltede frø og nøtter, for eksempel gresskarfrø, solsikkefrø, hasselnøtter...
Salt og pepper
Sitron eller lime
Olivenolje, gjerne med hvitløkssmak (se bilde under)
Bland quinoa, vårløk, cherrytomater, basilikum og frø. Bland sammen olje, litt sitron/limesaft og vend inn i salaten. Salte og pepre etter smak. Den blir ikke mindre god av en dæsj med yndlingsdressingen min heller.. Nam, nam. Det du ikke spiser opp, kan du ta med til lunsj på jobb.
Ristede og lettsaltede frø kan pimpe enhver salat til det ugjenkjennelige! |
Min nye lidenskap. Say no more. Løp og kjøp! |
Comments
Post a Comment