Det er gulrotsesong, og bunt-gulrøtter er noe ganske annet enn de smakløse greiene vi får kjøpt ellers i året. Løp og kjøp, og spis mens de fortsatt er der! Som den kaninen jeg er, er jeg stadig på jakt etter nye varianter av salater. Denne har jeg funnet på helt selv, etter "jeg tager hva jeg haver - prinsippet". Denne er lett å lage, gir en ny og kjærkommen vri på gulrota og ikke minst smaker det fantastisk! Jeg mener alle vegetariske salater bør ha et innslag av noe proteinrikt, som nøtter eller oster - det gir både god smak og fylde til salaten, og man blir fortere mett og holder seg mett lenger.
Gulrotsalat (1-2 porsjoner)
2 gulrøtter, bunt-gulrøtter i sesong er best
1 ss ristede pinjekjerner (rist ca 10-15 minutter i ovn ved 150 grader, følg nøye med!)
1-2 ss frisk koriander, grovhakket (bruk f.eks basilikum om du ikke er koriander-fan)
Ca 1/2 dl fetaost i terninger
Salt og pepper
Sitron / lime
Olivenolje, evt andre smaksoljer
Vask gulrøttene og skrell dem med en grønnsaksskreller helt til det ikke er noe igjen. Du skal altså ikke skrelle vekk noe, men bruke skrelleren til å få lange, fine strimler av gulrot. Bland sammen med olje, salt, pepper og litt sitron/limesaft, og bland inn koriander, fetaost og pinjekjerner til slutt.
Hvis du vil ha ennå mer spenstig smak, anbefaler jeg å bruke en kombinasjon av sitron og hvitløksolje, f.eks oljene fra Oliviers som jeg har skrevet om i denne posten om Quinoasalat.
Comments
Post a Comment