Her brukte jeg kokosflak, kokosmasse er bedre, da henger de bedre sammen. |
Hanne's godteri
50 gram smør
3 ss flytende honning
4 ss kokosmasse
2 ss rosiner
Ca 150 g hakkede nøtter; cashew, mandel og hasselnøtt er de beste
Sett ovnen på 150 grader. Smelt smør, ha i honning og la småkoke i noen få minutter på svak varme så vannet får fordampet og det tykner litt. Rør inn kokos, rosiner og nøtter og ha over i en form kledd med bakepapir. Sett i ovnen og la det bake i ca 10 minutter, til det er gyldent og har flytt utover. Skrap sammen med en stekespade, flytt bakepapiret med nøtteblandingen over på en skjærefjøl og sett i fryseren eller kjøleskap. Når det har stivnet, skjærer du i passene munnfullruter. Hvis du skal oppbevare det (i motsetning til å bare gnafse i deg alt med en gang), gjøres det best i kjøleskap med bakepapir mellom lagene.
Er for å gnafse! Lag masse i sommer!
ReplyDeleteMamma