Skip to main content

Hamburgerbrød - trylleri med tahini

Sesam sesam, lukk deg opp! Her med fiskeburger.
Det hender jeg får litt lange øyne når andre spiser burger. Ikke for det, jeg kan godt spise selve burgeren, og det gjør jeg også, men det blir liksom ikke helt det samme verken visuelt eller smaksmessig uten hamburgerbrødet. Helt til nå. Jeg blir stadig forundret over de fantastiske kreasjoner folk klarer å sette sammen med totalt utradisjonelle råvarer, og ofte med bedre resultat enn originalen. Oppskriften har jeg fått fra denne bloggen, og er intet mindre enn en genistrek. Hvem hadde trodd at man kan lage hamburgerbrød av tahini? Hvis du har laget hummus selv, vet du hva tahini er. Hvis ikke kan jeg fortelle at det er en pasta av ristede sesamfrø som er finmalt med litt olje. Den fås kjøpt hos innvandrerbutikkene, men kan også veldig enkelt lages selv, google vet hvordan.

Ikke spor av mel i denne. Utrolig, men sant!

Tahini-hamburgerbrød 

5 ss tahini
1/2 ts sitronsaft
1/2 ts natron
1 egg
En klype salt

Sett ovnen på 175 grader. Bland alt godt sammen, og sett fire like store klatter på bakepapir på en stekeplate. Bruk en skje til å forme røren til runde og flate "kaker", og strø litt sesamfrø på toppen. Sett i ovnen, skru ned til 150 grader, og la stå i ca 10 minutter. Følg godt med, når de begynner å bli brune går det fort. Pass på så de ikke blir brent. La avkjøle på rist. Kan også spises i stedet for annet brød, men funker best med noe på, alene kan sesamsmaken bli litt i meste laget. Kan fint fryses.

Comments

Popular posts from this blog

Ekspress fiskegrateng!

Lavterskelkokkelering i høy fart! For de med kranglete mager - hvis du bytter ut vanlig makaroni med glutenfri, og kremfløte med laktosefri matfløte, blir gratengen glutenfri, laktosefri og lav FODMAP.   Dette er en fiskegrateng for de med bedre smaksløker enn tid, og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden. Å forberede gratengen er virkelig gjort på 5 minutter, og mens den steker kan du jo gjøre noe annet. Du bruker kun én bolle til å blande i og én form til å steke i. Trikset her er at fløten og vannet som fisken vanligvis slipper fra seg når den blir kokt brukes her til å "koke" makaronien i, så man slipper å gjøre begge deler på forhånd. Funker som bare det. Smaker fantastisk gjør det også! Kan fint lages ferdig på kvelden eller helgen når du har bedre tid, og bare varmes til middag.  Ekspress fiskegrateng 2 egg, pisket. Halvparten av det grønne på en purre, skåret i tynne skiver. 2 dl kremfløte 2 dl makaroni Ca. 400 gram filét av fersk fisk (...

Den ultimate sjokoladekake!

Denne sjokoladekaken er i mine øyne (eller i min munn?) helt perfekt. Den er mørk, ikke for søt, myk og saftig og den inneholder bare noen få, gode råvarer og ingredienser. Hemmeligheten er å bruke god sjokolade og at eggeplommene og hvitene piskes hver for seg. På tysk heter piskede eggehviter "Schnee", og Schnee gjør susen og hele forskjellen på en god kake og en helt utrolig god kake. Kaken er naturlig glutenfri. Denne lager jeg bare hvis jeg vet at vi skal ha gjester, for da blir den alltid borte, ellers er det klin umulig å holde fingrene av kakefatet.  Lykken er en slikkepott med sjokoladekakerøre! Sjokoladekake 150 gram smør (jeg bruker vanlig, saltet) 250 g mørk sjokolade (70% kakao) 5 store egg, skill hviter og plommer 100 g sukker 1 vaniljestang Glasur 3/4 dl kremfløte  100 g mørk sjokolade Smelt sjokoladen sammen med smøret, la avkjøle. Visp tykk eggedosis av eggeplommene og alt sukkeret. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene o...

Langstekt svinebog aka "Pulled Pork" - svinaktig godt!

Pulled pork er kjøtt som har bakt så lenge at det faller fra hverandre i lange, møre striper. Enten du bruker det ene eller det andre;  kylling , okse, lam eller svin - det blir svinaktig godt, og jeg er en svoren fan av langsteking. Du kan spise dette som en sandwhich i pita brød, med BBQ saus,  coleslaw  og båtpoteter til som på bildet, men det funker også utmerket med annet tilbehør, som for eksempel grønne bønner og sellerirotpuré. Har du rester igjen? Lag en restecurry , da vel! Se fremgangsmåte for lav FODMAP under. Langstekt svinebog 1 svinestek av bog (ca 1 - 1 1/2 kilo) 2 ts salt 2 ts chipotle chili pulver 2 ts malt cumin 1/2 ts malt kanel 1 ss brunt sukker 2 løk, i tynne skiver 4 fedd hvitløk, i tynne skiver 2,5 dl kraft eller buljong Bland alt krydderet og gni steika inn. Legg i kjøleskap over natt. Legg løk og hvitløk i en jerngryte eller stor og dyp ildfast form, hell over kraft, og legg steika oppå. Legg på lokk og sett i ovnen på ...