Her er en oppskrift på skikkelig gode fiskekaker, og du får ikke kjøpt noen med mer fisk i enn dette. Ferdigkjøpte fiskekaker inneholder alle sammen stivelse, noe som gjør at produsenten kan redusere på fiske-innholdet, men få fiskekake-pris for potetmel og vann.. Stivelse smaker ingen ting, bare tamt. Derfor må man tilsette mer salt når maten er tilsatt stivelse. Stivelse er også bare raske karbohydrater, som gir rask blodsukkerstigning, akkurat som rent sukker gjør det. Uten at det tilfører noen andre næringsstoffer. Trenger ikke stivelse, vettu. Bare mer av det som gir den gode smaken, og da blir de sunnere også, med mer fisk og mindre salt. Vinn-vinn, kaller jeg det. Kokosmelk i stedet for vanlig melk fungerer utrolig bra og gir kjempegod smak, uten at kokossmaken kommer gjennom. Jeg bruker helst kolje når jeg lager fiskekaker, for da henger de så godt sammen. Du kan ha i litt torsk eller sei også, men bruk halvparten kolje. Hvis du går i en fiskebutikk som lager egne kaker, kan du få kjøpt den fisken de bruker til kakene sine, ferdig filetert og til en hyggelig pris.
Fiskekaker
Ca 500 gram koljefilét
1 løk, grovhakket
1 fedd hvitløk, grovhakket
1 dl kokosmelk (Ikke light)
2 egg
Ca 1/2 ts muskatnøtt
1/2 - 1 ts salt
1 ts pepper
Stekefett, jeg bruker smør, smult eller kokosfett
Ferdig røre |
Ferdige kaker |
Comments
Post a Comment